Kas skaito mano įrašus arba kas mane pažįsta tas nenustebs, kad aš mėgstu alų. Mėgstu visokį, vienąkart vieną, kitąkart kitą, priklausomai, nuo vietos, laiko, aplinkos. Pasitaikė proga sudalyvauti Švyturio alaus daryklos organizuojamajame projekte apie alaus ir maisto derinimą, ir žinoma aš sutikau. Šio projekto esmė ir pagrindinė idėja pasakoti žmonėms apie tai, kad alus nėra gėrimas, kurio reikia išgerti kuo daugiau nuėjus į barą, kad pagrindinis užkandis prie alaus yra kepta duona su sūriu ar rūkyta kiaulės ausis. Skirtingą alų galima puikiai derinti prie labai įvairaus maisto, tinkamai derinant atskleisite ne tik alaus skonį, bet taip pat ir maisto, pamatysite kaip vienas ir kitas dera tarpusavyje. Pažadu, kad pajausti tinkamą maisto ir alaus derinį bus tikrai paprasta 🙂
Šiam kartui tiek, bet kitam — tikrai daugiau 🙂
Projekto puslapis:
http://www.tradicinekolekcija.lt/index.php/tinklarastininkai/audrius-galinskis/22
P.S. Beje, nesakykite, kad nemėgstate alaus, nes alaus yra tiek daug rūšių, kad aš net neabejoju, kad kiekvienas galėtų rasti savo mėgiamą 🙂
Aušrinė:
Atrodo nepaprastai skaniai, na ir žinoma, ganėtinai nuodėmingai. Turiu...
Pollo alla parmigiana - vištiena su sūriu itališkai
Dr. Patricia Marie:
Norite nusipirkti inkstą, kūno organus ar norite parduoti savo
inksta...
Tzatziki
moulin.lt:
Gavau naminės triušienos ir naršau per visus receptus, nes norisi paga...
Triušiena garstyčių padaže
Stedateptensaive:
Plus, not all the singles listed are interested in a casual relationsh...
Triušiena garstyčių padaže
juodasisalksnis.lt:
Pats geriausias maistas šaltuoju metų sezonu. Mėgstu valgyti įsisupusi...
Čili troškinys
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Taip taip, o ypatingai moteriskem, sakanciom, kad jos nemegsta alaus, butiniausiai rekomenduociau paragauti lambic’o 🙂 http://lt.wikipedia.org/wiki/Lambic
O jei būti dar tikslesniam tai Lindemans alų, pvz Kriek, Framboise, Apple:
http://www.lindemans.be/start/kriek/en
Na ištikro manau, kad čia eilinė Švyturio reklama tas projektas, tikrai nežinau iš kur jie traukia tokius vertinimus, ale visokie auksiniai medaliai, bet tai nėra skanus alus, skaniausias mažų daryklų, gyvas alus, jame visvien jaučiasi daugiau darbo įdėta, nei tuose konverijiniuose aluose. Būtų smagu, kad būtų skiltys ne vien apie maistą, bet ir apie alaus ir vyno degustavimus ir komentavimus 🙂
Į sveikatą 😉
Kam skanus, kam ne. Su mažom daryklom yra vienas didelis minusas, tai, kad jiems nesiseka, pastoviai vienodai gerai išvirti alų. Bet taip, pasitaiko skanaus alaus 🙂
Prie alaus žuvis yra tiesiog super! Ypač jeigu mėgsti išbandyti kažką naujo. Aš visai nesenai ragavau karšto rūkymo Afrikinio šamo. Jėgelė! Nepamenu iš kur užsisakiau, bet nete galima rasti (skanizuvis ar kazkaip panasiai) ivedus Afrikinis samas. Rekomenduoju išbandyti!