Vilniuje šį penktadienį ir šeštadienį vyksta Vyno dienos, renginys, kuriame galima paragauti daug vyno rūšių, paskanauti sūrio, aliejaus, kitokių užkandžių. Bet be viso šito Vyno dienose dar vyko desertų ir alaus derinimo degsutacija, kurią organizavo Donatas Dobrovolskis — alaus somelje. Kaip ir aš jau pats esu rašęs, prie alaus tinka, netik kepta duona ar kitas karštas patiekalas, bet taip pat puikiai tinka ir desertai. Tai buvo parodyta ir įrodyta gyvais pavyzdžiais: karamelinis skanėstas su lazdyno riešutais prie Old Port Ale (nuotraukoje pirmas iš kairės), citrininis pyragaitis su braškėm prie Balto alaus, ir juodojo šokolado deserčiukas — prie seno, bet labai gero Baltijos. Skonių derėjimas nustebino ne tik mane, bet, kiek mačiau, ir daugelį kitų, kurie apie alų nėra tiek daug girdėję.
Taigi, geriausias vynas — buvo alus 🙂 O iš vynų man labiausiai patiko lietuvio Česlovo aviečių ir aronijų vynas, bei vienas vokiškas riestling’as.
O Švyturys — malačiai, kad ir toliau šviečia žmones apie alaus gėrimo kultūrą.
Parašykite komentarą