Tai pats geriausias ir skaniausias stir fry tipo patiekalo receptas, kurį esu daręs. Labai greita, skanu ir paprasta. Mėsą pamarinuojate sojos, cukraus ir krakmolo mišinyje, ir pakepate ant keptuvės. Soja suteiks mėsai sūrumo, nedidelis cukraus kiekis padės karamelizuotis mėsai, taip suteikdamas papildomų skonių ir kvapų, o krakmolas neleis mėsai išdžiūti ir perkepti.
Dar labai svarbu, darant visokius stir fry tipo patiekalus, šviežią mėsą užšaldykite, ir po to ją pjaustykite kol ji dar nebus visiškai atsileidusi. Taip bus daug lengviau mėsą supjaustyti labai plonais gabaliukais. Ir žinoma, visada mėsą pjaustykite skersai raumenų skaiduloms!
Naudokite šį receptą kaip šabloną visiems stir fry tipo patiekalams, keiskite kiaulieną į jautieną ar paukštieną, papildomai įdėkite grybų, morkų ar riešutų, taip pat, mėgstantiems aštriau – nepagailėkite keleto čili pipiriukų – aštrumas irgi tinka.
- ~400 gr jūsų mėgstamos mėsos (šiuo atveju kiaulienos kumpio);
- 50 ml sojos padažo;
- 3 skiltelės česnako;
- 1 a.š. cukraus;
- 1 a.š. kukurūzų krakmolo;
- svogūnų laiškų (5–6 svogūnų stiebai).
Supjaustykite mėsą plonais šiaudeliais ar juostelėmis. Dubenyje gerai sumaišykite sojos padažą, cukrų ir krakmolą, čia pat sudėkite mėsą, viską gerai sumaišykite ir pamarinuokite bent 30 min.
Tada paimkite gilią keptuvę, įpilkite aliejaus, gerai pakaitinkite ir pakepkite smulkintą česnaką. Po 20–30 sek sudėkite mėsą ir kepkite ant stiprios ugnies pastoviai maišydami.
Po 2–4 min (priklausomai, kaip plonais supjaustėte mėsą) sudėkite supjaustytus svogūnų laiškus, ir dar pakepkite apie 30–60 sek, tol kol svogūnų laiškai suminkštės.
Ir viskas! (net alus gali nebūti spėjęs atšalti 🙂 )
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
i kAMERA IMECIAU KIAULIENOS FILE,bUTINAI DAR SIANDIEN ISBANDYSIU SI PATIEKALA! pAMACIAU IR NEGALIU PAMIRSTI, KOL NEISBANDYSIU.
Fordi jeg trenger en ekstra motivasjon for Ã¥ holde formen (som jeg egentlig ikke har funnet enda…), og fordi min eks flyttet ut og tok med seg Wii’en. Som jeg faktisk brukte ganske ofte, nÃ¥r jeg ikke hadde motivasjon til Ã¥ komme meg ned pÃ¥ treningssenteret. Og fordi jeg aldri vinner i noen konkurranser, sÃ¥ en gang mÃ¥ bli den første!
Ar sojos padažą galima pakeisti terijaki? tada nereiktų cukraus gal 🙂
Galima naudoti terijaki, galima naudoti pusę vieno ir pusę kito.
Super geras receptukas, išbandžiau — gavosi labai skaniai 🙂 Ir labai paprasta pagaminti. Receptas keliauja į mėgstamiausių patiekalų sąrašą, ačiū Autoriui 🙂
As pakeiciau kiauliena i vistienos file, dariau pietum, taip skaniai gavosi kad ta pacia diena dariau dar ir vakarienei 🙂 🙂
tobulas patiekalas. Greita ir Labai skanu
greita ir labai skanu. tiesiog tobulas patiekalas
per suru
Puikus ir lengvas receptas
Kažkaip labai pasigendu saldumynų tarp jūsų receptų