Ožkos sūrio ir džiovintų pomidorų vieno kąsnio užkandėlė

IMGP5167

Kad užkan­dis pui­kus, tai net nebe­ra­šy­siu ir taip vis­kas aiš­ku 🙂 Taip pat labai greit paga­mi­na­mas ir sulau­kian­tis daug gerų įver­ti­ni­mų. Tru­pu­tį apie ingre­di­en­tus.  Pir­miau­sia, apie „Ritz“ kre­ke­rius. Jie yra tobu­liau­si kre­ke­riai, svies­ti­niai, kiek sals­te­lė­ję, tirps­tan­tys bur­noj, su vos jun­ta­mu drus­kos sko­niu. Tiks ir prie šio užkan­džio, ir prie kitų, ska­nūs ir val­gant vienus.

IMGP5164 IMGP5170

Džio­vin­tus pomi­do­rus gali­te nau­do­ti ir mari­nuo­tus alie­ju­je ir nema­ri­nuo­tus nie­kur. Svar­bu, kad būtų ska­nūs ir sal­dūs. Galiau­siai sūris. Reko­men­duo­ju minkš­tą ožkos pie­no sūrį, bet taip pat esu ban­dęs nau­do­ti ir kie­tą avies pie­no. Tiks bet koks ait­res­nio sko­nio sun­kes­nis sūris.

  • Ritz“ kre­ke­rių;
  • ~150gr. lukš­ten­tų saulėgrąžų;
  • ~100gr. džio­vin­tų pomidorų;
  • ~200gr. minkš­to ožkos sūrio;
  • Gero aly­vuo­gių aliejaus;
  • Drus­kos, džio­vin­tų rozmarinų.

Sau­lė­grą­žas tru­pu­tį pake­pin­ki­te, taip labiau jau­sis jų sko­nis. Sutrin­ki­te elekt­ri­niu trin­tu­vu iki mil­tų. Taip pat sutrin­ki­te ir džio­vin­tus pomidorus.

IMGP5142

IMGP5143 IMGP5144

Vis­ką sumai­šy­ki­te, pagal sko­nį įdė­ki­te drus­kos ir roz­ma­ri­nų, įpil­ki­te aly­vuo­gių alie­jaus. Alie­jaus pil­ki­te tiek, kokio tirš­tu­mo užte­pė­lę nori­te gau­ti. Jei nepa­dau­gin­si­te alie­jaus galė­si­te iš užte­pė­lės ran­ko­mis pada­ry­ti rutu­liu­kus ir juos gra­žiai patiek­ti. Užte­pė­lę sudė­ki­te į inde­lį, kurį šal­dy­tu­ve galė­si­te lai­ky­ti bent savai­tę (įpy­lus dau­giau alie­jaus – ir ilgiau).

IMGP5146  IMGP5148

Imki­te kre­ke­rį, užte­p­ki­te užte­pė­lę ir uždė­ki­te sūrį.

IMGP5151  IMGP5153

Ska­naus!

IMGP5165

Komentarai

Atsakymai į “Ožkos sūrio ir džiovintų pomidorų vieno kąsnio užkandėlė”: 3

  1. Mmmm vis­kas atro­do laaabai skaniai 🙂

  2. Tik­rai labai ska­nu. Ačiū už receptą.

  3. O kur yra pirk­ti ritz krekerius?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.