Kad užkandis puikus, tai net neberašysiu ir taip viskas aišku 🙂 Taip pat labai greit pagaminamas ir sulaukiantis daug gerų įvertinimų. Truputį apie ingredientus. Pirmiausia, apie „Ritz“ krekerius. Jie yra tobuliausi krekeriai, sviestiniai, kiek salstelėję, tirpstantys burnoj, su vos juntamu druskos skoniu. Tiks ir prie šio užkandžio, ir prie kitų, skanūs ir valgant vienus.
Džiovintus pomidorus galite naudoti ir marinuotus aliejuje ir nemarinuotus niekur. Svarbu, kad būtų skanūs ir saldūs. Galiausiai sūris. Rekomenduoju minkštą ožkos pieno sūrį, bet taip pat esu bandęs naudoti ir kietą avies pieno. Tiks bet koks aitresnio skonio sunkesnis sūris.
- „Ritz“ krekerių;
- ~150gr. lukštentų saulėgrąžų;
- ~100gr. džiovintų pomidorų;
- ~200gr. minkšto ožkos sūrio;
- Gero alyvuogių aliejaus;
- Druskos, džiovintų rozmarinų.
Saulėgrąžas truputį pakepinkite, taip labiau jausis jų skonis. Sutrinkite elektriniu trintuvu iki miltų. Taip pat sutrinkite ir džiovintus pomidorus.
Viską sumaišykite, pagal skonį įdėkite druskos ir rozmarinų, įpilkite alyvuogių aliejaus. Aliejaus pilkite tiek, kokio tirštumo užtepėlę norite gauti. Jei nepadauginsite aliejaus galėsite iš užtepėlės rankomis padaryti rutuliukus ir juos gražiai patiekti. Užtepėlę sudėkite į indelį, kurį šaldytuve galėsite laikyti bent savaitę (įpylus daugiau aliejaus – ir ilgiau).
Imkite krekerį, užtepkite užtepėlę ir uždėkite sūrį.
Skanaus!
Shaggy.lt:
Kilimai:
WWW.SHAGGY.LT...
Tikri vyriški pusryčiai
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete urgentní půjčku paní Strnadová, je spolehlivým ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Monik:
Dar į padažą įtarkuočiau truputį imbiero arba čili pipiro...
Taip pa...
Traški žuvis kinietiškai
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Mmmm viskas atrodo laaabai skaniai 🙂
Tikrai labai skanu. Ačiū už receptą.
O kur yra pirkti ritz krekerius?