Alaus ir desertų derinimas

Vil­niu­je šį penk­ta­die­nį ir šeš­ta­die­nį vyks­ta Vyno die­nos, ren­gi­nys, kuria­me gali­ma para­gau­ti daug vyno rūšių, paska­nau­ti sūrio, alie­jaus, kito­kių užkan­džių. Bet be viso šito Vyno die­no­se dar vyko deser­tų ir alaus deri­ni­mo deg­su­ta­ci­ja, kurią orga­ni­za­vo Dona­tas Dobro­vol­skis — alaus somel­je. Kaip ir aš jau pats esu rašęs, prie alaus tin­ka, netik kep­ta duo­na ar kitas karš­tas patie­ka­las, bet taip pat pui­kiai tin­ka ir deser­tai. Tai buvo paro­dy­ta ir įro­dy­ta gyvais pavyz­džiais: kara­me­li­nis ska­nės­tas su laz­dy­no rie­šu­tais prie Old Port Ale (nuo­trau­ko­je pir­mas iš kai­rės), citri­ni­nis pyra­gai­tis su braš­kėm prie Bal­to alaus, ir juo­do­jo šoko­la­do deser­čiu­kas — prie seno, bet labai gero Bal­ti­jos. Sko­nių derėji­mas nuste­bi­no ne tik mane, bet, kiek mačiau, ir dau­ge­lį kitų, kurie apie alų nėra tiek daug girdėję.

Tai­gi, geriau­sias vynas — buvo alus 🙂 O iš vynų man labiau­siai pati­ko lie­tu­vio Čes­lo­vo avie­čių ir aro­ni­jų vynas, bei vie­nas vokiš­kas riestling’as.

O Švy­tu­rys — mala­čiai, kad ir toliau švie­čia žmo­nes apie alaus gėri­mo kultūrą.

image

image

image

image

image

image

image


Paskelbta

-

,

sukūrė

Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.