Vilniuje šį penktadienį ir šeštadienį vyksta Vyno dienos, renginys, kuriame galima paragauti daug vyno rūšių, paskanauti sūrio, aliejaus, kitokių užkandžių. Bet be viso šito Vyno dienose dar vyko desertų ir alaus derinimo degsutacija, kurią organizavo Donatas Dobrovolskis — alaus somelje. Kaip ir aš jau pats esu rašęs, prie alaus tinka, netik kepta duona ar kitas karštas patiekalas, bet taip pat puikiai tinka ir desertai. Tai buvo parodyta ir įrodyta gyvais pavyzdžiais: karamelinis skanėstas su lazdyno riešutais prie Old Port Ale (nuotraukoje pirmas iš kairės), citrininis pyragaitis su braškėm prie Balto alaus, ir juodojo šokolado deserčiukas — prie seno, bet labai gero Baltijos. Skonių derėjimas nustebino ne tik mane, bet, kiek mačiau, ir daugelį kitų, kurie apie alų nėra tiek daug girdėję.
Taigi, geriausias vynas — buvo alus 🙂 O iš vynų man labiausiai patiko lietuvio Česlovo aviečių ir aronijų vynas, bei vienas vokiškas riestling’as.
O Švyturys — malačiai, kad ir toliau šviečia žmones apie alaus gėrimo kultūrą.
Aušrinė:
Atrodo nepaprastai skaniai, na ir žinoma, ganėtinai nuodėmingai. Turiu...
Pollo alla parmigiana - vištiena su sūriu itališkai
Dr. Patricia Marie:
Norite nusipirkti inkstą, kūno organus ar norite parduoti savo
inksta...
Tzatziki
moulin.lt:
Gavau naminės triušienos ir naršau per visus receptus, nes norisi paga...
Triušiena garstyčių padaže
Stedateptensaive:
Plus, not all the singles listed are interested in a casual relationsh...
Triušiena garstyčių padaže
juodasisalksnis.lt:
Pats geriausias maistas šaltuoju metų sezonu. Mėgstu valgyti įsisupusi...
Čili troškinys
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“