Kelionė į mano tėviškę — Klaipėdą, o jei dar būti tikslesniam — į Klaipėdos Švyturio alaus daryklą. Švyturys vieną gražią dieną blogeriams suorganizavo kelionę į šią daryklą, nuvežė, viską parodė, papasakojo, pavaišino alumi bei mielėmis, išsklaidė 27 mitus, paneigė 19 gandų. Bet apie viską nuo pradžių.
O pradėti, aišku, reiktų nuo to, kas jau daugeliui yra žinoma, t.y. kad Klaipėda mano gimtas miestas, o ta miesto vieta, kurioje veikia Švyturys — buvęs mano rajonas (arba bent ribojasi su juo). Kadangi darykla yra pačiame miesto centre, tai aš pro ją labai dažnai praeidavau, ir tuo metu (11–15 metų atgal) ta kelionė pro Švyturį mane labai nervindavo. O tai būdavo dėl to, kad labai dažnai iš Švyturio sklisdavo labai nemalonus (bent man), salstelėjęs, šlykštus kvapas (bet iš Klaipėdos mėsos kombinato kvapas budavo dar žiaurenis 🙂 ). Tas kvapas atsirasdavo verdant misą, o šiuo metu jo nebėra, nes įmonėjė sotvi filtrai, kurie t0 kvapo į miestą nebeišleidžia. Kadangi šio kvapo nelikę, iš to kilo vienas iš gandų, kad Švyturio alaus darykla — neveikia.
Aišku be šito gando, buvo vienas dar svarbesnis — svarbiausias mitas — kad alus daromas iš miltelių. Nežinau ar aš jus nuvilsiu, ar ne, bet iš tikrųjų, patvirtinu, kad alus verdamas iš miltelių, ir tuos miltelius be jokio širdies skausmo parodė žinomiausia alaus virėja Lietuvoje Džuljeta Armonienė. Įsivaizduojat?? Jie paima salyklą (daigintus grūdus) ir jį sumala (!!!) — gauna salyklo miltus, kuriuos užpilę vandeniu verda! 🙂 Tikiuos nenusigandote 🙂 Jokios apgaulės, viskas natūralu ir paprasta, jokiu stebuklų, skonio stipriklių, greitintuvų ar putojančių miltelių, tik salyklas, apyniai, mielės, vanduo. Viskas nufotografuota ir užfiksuota. Paspauskite ant nuotraukų, po jomis rasite paaiškinimą.
O apie mieles norėčiau papasakoti daugiau. Visada įsivaizdavau, kad mielės iš kurių verdamas alus — sausos, t.y. milteliai. O kaip matote, iš tikrųjų, tai pačios natūraliausios mielės. Jas Švyturys užsiaugina pats, nusipirkęs tik keliolika gramų iš Vokietijoje esančios mielių labaratorijos. Taip pat įdomus dalykas buvo tas, kad tos pačios mielės yra naudojamos keletui virimų.
Tikiuos kelionė patiko ir jums 🙂 Ar jūs dar turite kokių nors nepaneigtų mitų ar gandų? 🙂
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Gerbiamasis autoriau, galėjai numarinti šį blogą, nes dabar skaityti aludario reklamą, tiesiog baisu.
bla bla bla. Ar labai išsigandote? Ar kūnas nuėjo pagaugais? Jei aš rašau apie Kijevo kotletus ar reiškia, kad aš reklamuoju Kijevą, kotletus ar Vievio paukštyną? Bet šiaip malonu — vistiek perskaitėt 🙂
Beje, gamintojai, man labai būtų įdomu pamatyti, kaip daromos dešros, sūris, saldainiai, stiprieji gėrimai arba bet kas kitas — pakvieskite mane 🙂
“bla bla bla bla”. Gali būti tai ir paskutinis kartas, kai skaitau. Paskutiniai straipsniai kokybės neprideda, nors anksčiau turinys buvo neblogas, buvo galima idėjų pasirinkti. Bet jums spręsti kokiai publikai orientuojatės
p.s. Apsispręskite ką reklamuojate alų, gamintoją ar savo idėjas.
O kodel butent tai yra reklama? Jei zmogui ir tas alus patinka, ir ekskursijoje buvo, pamate kas kaip… as ir esu buves Siauliu Gubernijos alaus darykloje, ir viska ta pati ka ir cia rode, ir ka, tikrai buvo faina ir idomu, neturiu savo blogo tai ir nerasiau, tikrai buciau pasidalines savo pamastymais kas kaip.Nereikia prunkscioti taip.
Perskaitykite dar kartą kas buvo parašyta ir išrinkite vietas, kuriose aš raginu, skatinu, siūlau pirkti ar gerti Švyturio alų? Ar kurioje nors vietoje parašyta, kad Švyturio, ir tik Švyturio, alus geriausias? Kad visas likęs alus — niekam tikęs?. Ir, dar parašykite kuriose vietose, ar nuotraukose ta reklama buvo?
Ar nekvepia čia davatkizmu?
Na, jeigu gerai pavartysime puslapį, įsižiūrėsime į nuotraukas ir pastudijuosime stiklines, bus gana akivaizdu, kad “Švyturys” čia nėra visai niekuo dėtas. Reklama akių nebadanti, bet šiokia tokia yra. Dabar kitas klausimas — kodėl jeigu reklama , tai jau reikėtų blogą marinti? Puslapis puikus, informatyvus, gražus dizainas, puikios nuotraukos. Už žmogaus laiką kažkas turi sumokėti — šiuo atveju tikėtina , kad tai “Švyturys” (o galbūt ir ne, kas čia žino). Puslapyje kitų reklamų nematyti, jokių mirgančių antraščių ir juostelių kur reikia ir nereikia. O kol kas nemačiau , kad žmogui būtų draudžiama vieną ar kitą alų mėgti ir įspųdžiais dalintis. Už pinigus , ar ne.
Šaunus blogas, taip ir toliau 🙂