Ilgai galvojau, kaip pavadinti 🙂 Norėjau, kad pavadinimas suviliotų išmėginti, gal taip ir bus.
Senai berašiau. Beveik visi pažįstami klausia, kur aš dingau, kodėl neberašau. Atsakymas paprastas — visai neturiu laiko. Mokslai, šeima, darbas, draugai, atostogos ir t.t. 🙂 Bet puslapio tikrai neužmiršau, neapleidau. Skaitau ir atrašinėju į komentarus, ir žinoma toliau gaminu, bet ne apie viską spėju beparašyti 🙂 Mano bloge apie kiaulienos išpjovą parašyta tikrai nemažai, o šiandien vėl receptas iš išpjovos. Bet kitoks, tokio dar nebuvo 🙂 Išmėginkite, labai paprasta pagaminti, bet vaizdas ir skonis bus nepaprastas, nustebsite 🙂
- 1 kiaulienos išpjova;
- 3 didesni apelsinai;
- 1–2 v.š. medaus;
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 1 a.š. džiovinto rozmarino;
- 3 skiltelės česnako;
- druskos, pipirų;
- 100 ml grietinėlės arba 4 v.š. grietinės.
Išspaudžiame apelsinų sultis, pilame jas į indą, kuriame marinuosime išpjovą. Indas neturi būti nei per didelis nei per mažas turimai išpjovai. Perpjauta per pusę išpjova turi tilpti į indą.
Taigi į sultis pilame aliejų, dedame medų, kurį gerai išmaišome. Paragaujame (žinoma mėsos dar nedėkite) 🙂 Skonis turi būti nei per rūgštus nei per saldus. Sudedame rozmariną, bei smulkintą česnaką, dedame druskos ir pipirų. Pagaliau dedame išpjovą. Mėsa turėtų bent per du trečdalius būti apsemta marinato. Dedame į šaldytuvą ir marinuojame per naktį arba kiek turite laiko 🙂
Pamarinuotą mėsą dedame į kepimo indą. Kepame 180 laipsnių įkaitintoj orkaitėj, kol temperatūra mėsos viduje pasieks ~70 laipsnių (priklausomai nuo išpjovos storio ~40 min). Marinato jokiu būdu neišpilame. Pilame jį į keptuvę ir kaitiname ant stiprios ugnies kol nugaruos ~2/3 skysčio — čia bus padažas mėsai.
Į likusį padažą pilame grietinėlę arba grietinę (aš naudojau grietinę, nes grietinėlės neturėjau 🙂 ), ugnį sumažiname iki minimumo ir dar pakaitiname keletą minučių kol padažas sutirštės. Jei reikia įdedame druskos, pipirų.
Skanaus
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Labai jau gundantis paragaut patiekaliukas.……Reiks bandyt.…
Pagaliau, džiaugsmas akims ir aišku skrandžiui ! Ačiū už nauja receptą 😉
🙂 beje, receptas tikrai vyriškas 🙂
Mhmm, ką tik dariau ir galiu pasakyti, kad žiauriai skanu 🙂
Labai geras receptas! Kaip tik aptikau — iš kart išbandžiau ir kepsiu dar ir dar kartą, šeimai patiko!
puiku 🙂
Jau mesyte ismarinuota saldytuve. 🙂 tik dabar galvoju kaip cia ja reikia kepti… orkaiteje ar ne? o padaza daryti atskirai kitoje keptuveje?
Viskas parašyta 🙂 kepant ant keptuvės keps ilgiau. Padažą daryti keptuvėje, galima ir toj pačioj
Tikrai, viskas parasyta 😀 truputi praleidau 🙂 Aciu ;))))
SKANUMELIS sis patiekalas! Ryt bus gamintas jau antra karta! niam niam.… :))))
🙂
O gal galima naudoti kumpi vietoj išpjovos? Ne visad ji buna labai pigi…
Kumpis bus kietesnis. Bet jei ta kumpį ploniau supjaustysite, dar pabadysite šakute, pamarinuosite ir svarbiausia neperkepsite, tai tikrai turėtų gaustis skanus ne kietas kepsniukas.
man irgi patiko 🙂 tokia minkstute mesyte ‚mmm… skanumelis 🙂 aciu