Vakar rašiau, apie tai kaip reikia supjaustyti triušį prieš jį kepant ar troškinant. Šiandien parašysiu, ką aš su juo dariau 🙂
Visada įsivaizdavau, kad valgiai iš triušių yra labai lietuviški, įprasti mūsų kraštui ir, kad rasiu pilna lietuviškų receptų triušiui paruošti. Ir labai teko nusivilti, kai pervertęs 3 knygas su senoviniais lietuviškais receptais, neradau nė vieno recepto su triušiena. Taigi receptas gavosi labiau tinkantis prancūziškai virtuvei, nei lietuviškai 🙂
- 1 supjaustytas triušis;
- 2 svogūnai;
- 3–5 česnako skiltelės;
- 100 ml vandens arba sultinio;
- 150 ml balto vyno;
- ~100 ml grūdėtų garstyčių padažo (jei labai aštrios arba nepatinka — dėkite mažiau);
- 100 ml grietinės;
- 2 a.š. džiovinto čiobrelio;
- petražolių.
Susipjaustome triušį pagal instrukciją.
Visus gabaliukus padruskinam ir papirinam. Susmulkinam česnaką, pusžiedžiais supjaustome svogūną.
Gerai įkaitiname keptuvę ir su trupučiu aliejaus arba sviesto (tik tada ant mažesnės ugnies) apkepiname visus mėsos gabaliukus po 3–4 minutes iš abiejų pusių.Mėsą kepame dalimis, o iškeptą dedame į lėkštę. Šiuo etapu mėsą tik apkepsime iš viršaus — gražiau atrodys ir bus skaniau valgyti. Jei negalite/nemėgstate valgyti keptos mėsos, šį žingsnį galite praleisti.
Tada toje pačioje keptuvėje kepame svogūnus. Juos kepdami mediniu šaukštu nuvalome keptuvės dugną. kur prikepė visi skanumai:).Svogūnus kepame ~15 minučių, kol gražiai paruduos ir pradės labai skaniai kvepėti. Baigiant juos kepti sudedam česnaką ir dar pakepam pora minučių. Tada ant svogūnų pilame vandenį, vyną ir dedame garstyčias, viską gerai pamaišome, nugrandome dar kartą keptuvės dugną, sumažiname ugnį iki minimumo, sudedame atgal mėsą, įdedam čiobrelio, keptuvę uždengiame ir paliekame troškintis ~50 min (prieš tai paragaukite padažą ar netrūksta druskos, pipirų). Per tiek laiko mėsa puikiai išsitroškins ir net pradės kristi nuo kaulų.
Baigus troškinti, mėsą išimam į lėkštę, o keptuvėje esantį padažą užviriname.
Leidžiame nuvirti maždaug pusei skysčio (~5 minutes). Tada į likusį padažą sudedam grietinę ir smulkintas petražoles, išmaišome ir vėl sudedam mėsą. Galima mėsą šakute nuimti nuo kaulų, vaizdas nebebus toks skanus, bet užtai valgyti bus patogiau, ypač vaikams. Mėsą apvoliojome padaže ir .… viskas 🙂 Valgome arba su bulvių koše arba su šviesia duona. Prie patiekalo puikiai tiks baltas vynas arba kvietinis alus.
Skanaus
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
AČIŪ, išbandžiau, žiaaauriai skanu 🙂
gerai 🙂 bus man ramiau 🙂
Isbandziau ir as, patiko 🙂
Ne tik, kad išbandei, bet dar ir parašei 🙂
Labai norėčiau triušienos,gaminčiau su didžiausiu malonumu pagal šį receptą.…Bet tik viena smulkmena-nėra pirkt triušių.…
Praėjusį savaitgalį mačiau triušių kalvarijų turguje, prašė po 30 Lt/kg. Maximoje mačiau šaldytų triušiukų po 20 Lt/kg. Paieškojus galima pas ūkininkus surasti triušių po 30 Lt už vienetą, tačiau tada reikės pačiai važiuoti atsivežti.
Triušienos yra ir maximoj ir turguose būna.
ką tik susmulkinau 2,2 kg triušį ir galvoju išbandyti šį receptą, tikiuos bus skanu ;}
Lietuvoje tai galima rasti triušiukų.…Bet.kad gyvenu Norvegijoje,o čia nei turgaus,nei ūkininkų,parduodančių triušiukus nėr.…..
Dekoju uz puiku recepta. Isbandziau, drasiai rekomenduoju kitiems.
Kas iesko triusienos, tai Arvi kalakutu firmines parduotuves pradejo prekiauti lietuviskais triusiais. Pirkom, gaminim, skanu:)
Dar karta aciu uz recepta.
Turiu triusienos, ir nezinojau ka cia skanaus galima padaryti. Kadangi anksciau esu gaminusi tik mazam vaikui sriubytes, triusiena man kazkaip nekele didelio susizavejimo. Taciau gavus po blata triusienos norisi ja kazkaip skaniai visai seimai paruost… 🙂 Autoriaus nuotraukos atrodo labai viliojanciai, todel si receptuka talpinu i “favorites” skilti ir begu pirkti grudetu garstyciu. 😉
Gaminau šį patiekalą gal jau dešimt kartų, tačiau dar neatsibodo 🙂 Neįtikėtinai skanus padažas gaunasi. Garnyrui visada verdu ryžius, kurie su padažiuku nerealūs 🙂
Katik pagaminau, galvojau, kad bus labai labai ypatingai kazkaip, bet valgyt negaliu, nu taip neskanu, daugiau ne uz ka negaminciau, triusiena geriau paprastai kaip vistiena istroskint su grietine… Nu nusivyliau, nuo garstyciu padazo kvapo gaminant, tiesiog pykinti pradejo…
nu tai jei jums nepatinka garsty2ios, kam gaminate su jomis?
Receptas nerealiai geras. Tik kad ciobreliu negaunu. Bet ir be ju labai skanu. Ir visiskai nesudetinga. Nors garstyciu nemegstu, taciau cia jos labai dera. Ir aciu uz juros liezuvi, kad parodet, kaip darineti. Bandysiu taip pat pasigamint.
Puikus receptas. Dariau kartą, savaitgalį darysiu ir antrą. Tik toks klausimas autoriui, ar jūs bendradarbiavote su “Moters savaitgaliu”? Nes jų leidinuke “Lietuviški valgiai” šiandien nustebau radus šį receptą vos ne tip top žodis žodin nurašytą, tik nuotrauka kita (ir, po teisybei, net subejočiau, ar šio patiekalo)… :
Ne, nesu su jais bendradarbiaves. Turbut nusikopijavo ir tiek. Reiks pavartyt maximoj 🙂
Puikus receptas..as ji bandau jau koki penkta-ketvirta karta ir vis neatsivalgau..aciu.
Pagaminau ir Buvo labai skanu 🙂 Tik aš dar pridėjau pievagrybių, kažkaip pagalvojau, kad jie tiktų ir labai tiko 🙂
Ir apskritai šitas puslapis stebuklingas mano praėjusios savaitės atradimas. Tiesiog viskas mūsų su vyru skoniui 🙂 ačiū
ačiū 🙂
Ačiū, buvo skanu. Neįprastas ir įdomus skonis. Triušienos daug neturėjau, tad dėl apimties dėjau grybų. garnyrui puikiai tiko burokėliai su grietine.
Ačiū už receptą. Gaminau jau keletą kartų, labai labai skanu:)
Nuostabus receptas, labai skani triusiena, aciu uz puiku recepta:)
Kadangi dažnai gauname šviežios triušienos, vis bandau visokiausius receptus. Išbandžiau ir šį, kuris mano manymu yra neblogas, bet ir ne pats geriausias iš mano bandytų 🙂 Paskutinį kartą dariau triušį pagal senovinį itališką receptą, buvo išties labai gardu 🙂
Julija, o gal receptuka galite man pameteti? O siandien gaminsiu pagal si recepta
Hot sexy porn projects, daily updates
http://powerbiweb.sexbibijones.instasexyblog.com/?abigale
free moblie porn sites best japanese porn free porn hub with fat old woman jade indian porn fairly odd parent cartoon porn
Sexy photo galleries, daily updated pics
http://acupsbra.bloglag.com/?patricia
free videos of nuns porn macking a porn streaming porn searches ipod mp4 porn free porn of nurse
New hot project galleries, daily updates
http://lesbian.fuck.allproblog.com/?alanis
sick vomit porn oice skating porn north schoolgirl porn high quality internet porn free maid stream porn
Hardcore Galleries with hot Hardcore photos
http://emo.lesbians.fetlifeblog.com/?marcella
free shemale porn with fucking girls porn star juliet anderson free streamming anime porn free streaming video porn sex anita blond free mobile porn
Big Ass Photos — Free Huge Butt Porn, Big Booty Pics
http://hotestnudegirls.fetlifeblog.com/?melanie
russian lez porn life webcam porn milf fuck for money porn fuck that cunt fre amateur porn free mobile porn madthumbs
http://akcesoria-kuchenne.co.pl/
Cartoon 14 Feat Daniel Levi On On https://platform.downhilltravel.co.uk/40.html Billy Vaughn 20 Golden Hits The Golden Sound Of Billy Vaughn
Jon Gindick Great American Harmonica Music Made Easy For Your Hohner C Harp https://pbs.spgltd.co.uk/53.html Nolimits Swing
Plus, not all the singles listed are interested in a casual relationship.|
experience
Gavau naminės triušienos ir naršau per visus receptus, nes norisi pagaminti tikrai skaniai. Mūsų šeimoje tai nėra įprastas maistas, tad teks sugundyti auditoriją. Aš žinoma labiausiai mėgstu vieno puodo patiekalus, kad gaminimas ir indų plovimas būtų kuo mažiau varginantis