Įspūdingos.
Greita. Labai greita. Skanu. Ypatingai skanu. Labai geras užkandis ir prie alaus ir prie vyno. Nustebinsite, net didžiausius gurmanus. Beje, pirmasis krevečių receptas, tikiuos ne paskutinis. Krevetes šiam receptui pirkau lukštentas (tik su uodegėlėm) ir šaldytas. Nors buvo parašyta, kad tai Karališkosios krevetės, bet mano manymu iki jų netempė, bet žinoma, buvo daug didesnės negu tos pačios mažosios. Ir dar, neišsigąskite pamarinuoti brendyje — puikus marinatas 🙂
Būtinai išmėginkit 🙂
- 0,5 kg šaldytų krevečių;
- 1 v.š. citrinų sulčių;
- 1 a.š. druskos;
- 2 a.š. šviežiai grūstų pipirų;
- 3–4 skiltelės česnako;
- 2 v.š. brendžio;
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus.
Atitirpinam krevetes šaltame vandenyje. Nusausiname jas.
Visus likusius ingridientus: smulkintą česnaką, druską, pipirus, sultis, aliejų ir brendį supilame į dubenėlį ir gerai išmaišome.
Sudedame nusausintas krevetes į maišelį, užpilame marinatu ir laikome bent valandą arba per naktį šaldytuve.
Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejaus ir suverčiam visą maišelio turinį. Kepame maišydami apie 4–5 minutes, kol krevetės iškeps, o iš likusio marinato pasidarys padažiukas.
Skanaus!
Aušrinė:
Atrodo nepaprastai skaniai, na ir žinoma, ganėtinai nuodėmingai. Turiu...
Pollo alla parmigiana - vištiena su sūriu itališkai
Dr. Patricia Marie:
Norite nusipirkti inkstą, kūno organus ar norite parduoti savo
inksta...
Tzatziki
moulin.lt:
Gavau naminės triušienos ir naršau per visus receptus, nes norisi paga...
Triušiena garstyčių padaže
Stedateptensaive:
Plus, not all the singles listed are interested in a casual relationsh...
Triušiena garstyčių padaže
juodasisalksnis.lt:
Pats geriausias maistas šaltuoju metų sezonu. Mėgstu valgyti įsisupusi...
Čili troškinys
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
sprendziant pagal vandens kieki bekepant krevetes, man jos daugiau atrodo troskintos nei keptos. Nera ka lyginti prie svieziu kreveciu 😉
tai žinoma nėra ką lyginti. Bet pas mus šviežių gauti sunku, todėl šaldytos irgi sueina 🙂
mmmm krevetes buvo nerealios :)Aciu Audriui 🙂 tas cesnakiukas ir pipiriukai…kazkas toookio. super 🙂
jooo krevetes geris 🙂 man prie ju dar labai tinka ciberzoles truputukas, bei, jei megstate sezamo seklos (jos priduoda idomu skoni).
aisku situ su svieziom nepalyginsi, bet LT juk dziaugiames tuo, ka turime 🙂
Marinuoju.…paliksiu per naktį šaldytuve.O jau ryt skanausim.…
Ooo:) Pagaliau jūros gėrybės.. Gal greitu metu pasirodys ir kas “rimtesnio” su kitokiu jūros maistu??
o čia nerimta? 🙂
Atrodo, kur pasisuku — ten krevetės. Čia kaip užuomina kokia 😀
Skanu nepaprastai!Dar lašelis sojos padažiuko.…mmmmmmm
marinuoju dazniausiai su imbieru ir cesnaku, skonis garantuotas visada, bet sikart susigundziau pagal jus, gal del to brendziuko 😉
na tokių dalykų aš nevalgau,man jūros gėrybės tai brrr.….…bet renku receptus mamos 50mečiui..vietoje dovanos planuoju ”iškelti” balių,nuosavae sode..ji jūros gėrybes dievina,tad manau šitas turėtų irgi susivalgyti,kaip manote?:)
Žinoma!
maistas klaikus aptarnavimas is viso patyliu krevetes kazkokios nezinau kreidines skonis kaip muilo kokio zodziu…