Labai panašus patiekalas į praėjusį, bet iš kiaulienos. Dar panašesnis į jau mano gamintą kiaulienos išpjovą, nors kartu ir labai kitaip. Kaip ir ne kartą esu rašęs — išpjova labai minkšta, bet kartu ir sausoka. Todėl gaminant išpjovą pagal šį receptą išpjova bus labai skani 🙂 Jei kam nepatinka garstyčios, galima gaminti lygiai tokį pat padažą tik nedėti garstyčių. Skubu rašyti receptą, nes laukia krepšinis 🙂
- 1 kiaulienos išpjova (~900 gr.);
- 1 svogūnas;
- 100 ml sauso balto vyno;
- 200 ml vištienos sultinio;
- 200 ml grietinėlės;
- 1 a.š. garstyčių miltelių;
- 1 a.š. garstyčių grūdelių.
Nuo išpjovos nupjaustome visas sausgysles ir plėves. Ypač nepatingėkite nupjauti tokią kietą sidabrišką sausgyslę iš vienos išpjovos pusės. Ji tikrai bus nevalgoma 🙂 Ir supjaustome išpjovą apystoriais kepsneliais (maždaug 3 cm storio). Gerai nusausinkime.
Ar žinote kodėl? Todėl, kad kuo gražiau apskurstų ir, kad netaškytų aliejaus kepant. Pabarstome druska ir pipirais. Gerai įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus ir apkepame dalimis kepsniukus iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja. Pilnai iškepti nereikia, todėl kepti reikės maždaug po 2 min iš kiekvienos pusės. Nesudeginkite 🙂 Apkeptus kepsnelius dedame į lėkštę ir kepame kitus.
Apkepus mėsą į tą pačią keptuvę dedame smulkintą svogūną ir apkepame. Po to pilame vyną ir mentele nugrandome keptuvės dugną (svarbu, kad nebūtų svilėsių — juodų pridegimų, nes nuo jų bus tik kartu). Palaukiame kol nugaruos beveik visas vynas. Pastebėkite, kaip skaniai pakvips virtuvė 🙂
Nugaravus vynui, ant svogūnų dedame mėsos gabaliukus, tada supilam sultinį, uždengiame keptuvę, ugnį sumažiname ir troškiname ~15 min.
Patroškinus, mėsą sudedam į lėkštę, uždengiame folija. Gaminsime padažą. Jei sultinio dar likę daug, dar keletą minučių jį pakaitiname. Sudedame garstyčias. Supilame grietinėlę ir kaitiname kol padažas sutirštės.Jei padažas skystas, arba jo norisi daugiau — tai į pusę puodelio vandens dedame arbatinį šaukštelį su kaupu miltų, gerai išmaišome ir supilame į padažą. Išmaišome. Padažo bus ir daugiau, ir jis bus tirštesnis.
Skanaus ir gero krepšinio 🙂
Aušrinė:
Atrodo nepaprastai skaniai, na ir žinoma, ganėtinai nuodėmingai. Turiu...
Pollo alla parmigiana - vištiena su sūriu itališkai
Dr. Patricia Marie:
Norite nusipirkti inkstą, kūno organus ar norite parduoti savo
inksta...
Tzatziki
moulin.lt:
Gavau naminės triušienos ir naršau per visus receptus, nes norisi paga...
Triušiena garstyčių padaže
Stedateptensaive:
Plus, not all the singles listed are interested in a casual relationsh...
Triušiena garstyčių padaže
juodasisalksnis.lt:
Pats geriausias maistas šaltuoju metų sezonu. Mėgstu valgyti įsisupusi...
Čili troškinys
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
dar nespėjau muštinukų paskanaut,o jau nuostabių kepsnelių receptukas.….….…savaitės valgiaraštis aiškus!ačiū
Susiruošiau daryt šį patiekalą vakarienei, kai perskaičiau receptą antrą kartą pamačiau — vyną. Problemos nebūtų, jei nesilaukčiau… atidaryčiau butelį, kiek reik į padažą supilčiau, likusį prie vakarienės suvartočiau, dabar — atidaryt butelį galiu, bet kur dėt likutį??
Gal patarsite kom pakeist vyną?
isgerti:)
vyna galima pakeisti sultiniu, zinoms nebebus tas pats, bet vis tiek bus skanu 🙂
Jau kaip prajuokino mane komentaras.. Taip nuoširdžiai parašyta 😀 “atidaryčiau butelį, kiek reik į padažą supilčiau, likusį prie vakarienės suvartočiau”.. 🙂
Neturėjau vyno,truputį pyliau raudono vyno acto.…bet gavosi labai skaniai.Aišku,skonis kitoks nei įpylus vyno,bet neprastesnis.….
O galima deti pacias garstycias, ne grudelius ir miltelius?