Prasidėjo tikra vasara. Nesinori, ne tik, kad sėdėti darbe, bet ir ką nors gaminti virtuvėje. Tikrai, pradėjom mažiau valgyt 🙂 O ir gaminant norisi, ko nors lengvo ir, svarbiausia, greito. Taigi kiniški patiekalai atitinka šiuos reikalavimus. Esu jau visai nemažai priruošęs kiniškų patiekalų, bet su žuvim dar nebuvo. Šiandien kaip tik toks.
Vis dar nieko neparašiau apie atostogas Turkijoje 🙂 Bet parašysiu, kokia lietingą vakarą sėsiu ir parašysiu. Atėjus vasarai, kažkaip pastebėjau, kad nebesirašo, nebeliejasi mintys taip lengvai, kaip esant blogam orui 🙂 Bet matyt, jums ir skaityti daug nesinori, kai už lango geras oras? 🙂
Porcija dviem
- ~400 gr. bet kokios žuvies filė (aš naudojau menkės);
- 2 kiaušinių baltymai;
- 1 paprika;
- 1/4 ilgo agurko;
- 100 gr. konservuotų bambukų (galima pakeisti bet kuo 🙂 );
- 200 ml vandens
- 4 v.š. cukraus;
- 3 v.š. sojos padažo;
- 2 v.š.ryžių acto;
- 3 v.š. krakmolo.
Supjaustome žuvį, bet ne smulkiai, o pakankamai stambiai. Truputį pasūdome, papipiriname. Su mikseriu iki standumo išplakame baltymus. O trynius supilkite ant išvirtų ryžių ir tada dar truputį pakaitinkinkite — gausite ryžius su kiaušiniu.
Išplaktus baltymus supilame ant žuvies, arba žuvį sudedame į baltymus 🙂 , pamaišome.
Į lėkštutę suberiame krakmolą. Šį kartą, beje, pirmąjį naudojau tikrą kinietišką kukurūzų krakmolą. Jis daug brangesnis už įprastą bulvinį, bet nežinau dar skirtumas koks yra 🙂 Imam žuvį, apvoliojame krakmole ir dedame į keptuvę. Kepame dalimis, iškeptus gabaliukus dedame į lėkštę ir t.t.Kol kepa žuvis, arba jai iškepus, ruošiame padažą. Pakepiname, šiaudeliais pjaustytą papriką ir kubeliais pjaustytą agurką, bambukus.
Pakepus, sudedame prie žuvies. Pilame į keptuvę vandenį, dedame cukrų, pilame sojos padažą, actą ir viską pakaitiname, kol sutirštės.
Sudedame atgal į keptuvę daržoves, bei žuvį, viską išmaišome ir valgome 🙂
Skanaus
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Atrodo labai skanu.Būtinai išmėginsim. (kažkur dingo visi komentatoriai — matyt, vasara išties savo daro…)
O aš buvau bepradėjęs manyti, kad komentavimo funkcija sugedo 😀
Tikrai laaaaabai skanu 😛 Tik aš vietoj žuvies naudojau kiaulieną 🙂
Tikrai vasara daro savo.……maziau laiko lieka skaityti ir komentuoti.…bet valgyt norisi visada.…Liuks receptas,reiks butinai isbandyt,kai tik atsiras namie zuvies.Bet gal ir vistiena pavyktu padaryt traskia pagal si recepta?Patarkit.….
Dariau vistiena, o darzoves paprikos ir cukinija buvo. Vietoj ryziu acto baltojo vyno acto pyliau. Jau toks apsirijimas, o skonis kaip is Gan Bei, vos nesprogau 😀 Suvalgiau vakarienei ir kitos dienos pietus 😀
man padazas nesutirstejo.…..kodel?bet vistiek buvo labai skanu!
hmmm…gal reikėjo ilgiau pakaitinti. Arba truputį krakmolo išmaišyti šaltam vandenį ir supilti į padažą — šis būdas visada padeda 🙂
Atrodo,kad ilgai kaitinau…Aciu uz patarima.Kita karta isbandysiu,jei vel netirstes…Bet skanu buvo tikrai laaaaaabai.…
svarbu, kad skanu
Man ir nesutirstejo, bet koks skirtumas 😀 Skanu labai buvo 🙂
Sis patiekalas pateko i mano skaniausiu 5tuka! aciu uz nuostabu recepta!
man labai smagu 🙂
Šiandien vėl darysim su vištiena 🙂
o jei aš neturiu ryžių acto? gal galima būtų tiesiog įpilt kokį pusę šaukštelio paprasto acto? kaip manote?
Ryziu actas yra mazdaug dvigubai silpnesnis negu iprastas maistinis actas. Taigi atskeidus ji vandeniu galima naudoti. Taip pat kaip ir vyno acta, kurio jau skiesti nebereikia, nes jis irgi yra silpnesnis
Aš baltojo vyno acto pyliau, labai gerai buvo. O paprastas actas gal stipresnis, gal jo mažiau reiktų…
Tikrai labai skanu, apsilaižėm pirštus, tik man, kaip ir keliems čia jau pasisakiusiems, nesutirštėjo padažas ir jis toks tamsus kaip sojos padažas gavosi, o pas jus nuotraukoj visai kitoks atrodo.
gal soja jūsų labai koncentruota? O padažas nesutirštėti galėjo dl to kad mažai vandens nugarinot, ar cukraus mažai. Bet visada padažą sutirštinsit įpylę vandens su krakmolu.
As ipyliau vandens su krakmolu ir buvo laaabai gerai 🙂
Aciu uz receptuka! Labai labai skanu, gaminsim dar ne karta 😉
🙂 į sveikatą
mano draugas gamino, rezultatas gavosi super — labai labai skanu 😉
Gerai, kad draugas gamina 🙂
skaitau ir seiles gaminasi:)))))))))))))))))))))))))
as gi tokia traskanciu kinietisku patiekalu megeja…
Gaminau, gavosi labai skanu 🙂 Aciu uz receptuka!
🙂
Ne KINIETISKAI, o KINISKAI. Bukim biedni, bet teisingi.
Ne kiniskai, o kiniškai!! Būkim biedni, bet teisingi.
😀
Taikliai pastebėta-turim sakyti-kinas,kiniškas,o ne kinietis.…
Taisysiuos 🙂
Gerai pagalvojus,tai tikrai ne pavadinimuose esmė…Svarbu,kad labai skanu.…
Aš vakar bandžiau — gavosi viskas puikiai ir labai labai skanu. Ačiū labai!!!
Gaminsiu ir as :-))
as del to padazo tirstumo noriu pasisakyti: zinokit ipyliau sauksta krakmolo (tai padariau atsitiktinai, nes gerai neisiskaiciau i recepta:) ir gavosi puikiausias tirstas padazas. krakmola naudojau kukuruzu. ir pyliau balto vyno acta. aciu uz recepta.l.skanu! p.s. man vietoj agurko skaniau cukinija
Aš dažniausiai dedu cukiniją, morkas ir paprikas 🙂
Žinoma, dėti čia galima kas po ranka, kas patinka ar ką mėgstat 🙂
padaziukui as naudoju: citrina, medus, soju padazas, taip pat niamne… 🙂 skanumelis su vistiena, traski zuvyte rytoj 🙂
Reiks isbandyt, skaniai atrodo, pries keleta dienu dariau traskia vistiena, tai ten pirma reikejo voliot i krakmola, po to i plakta baltyma, sako, delto ir gaunasi traskumas:) o cia skaitaui atvirksciai:) nieko,isbandysiu..
Su tais traškumais yra labai įvairiai, net patys kinai vieni daro vienaip kiti kitaip. Aš irgi ieškojau geriausio ir patogiausio būdo traškumui gauti 🙂
Puikus receptas. Isbandziau 🙂 tik dariau su kiauliena ir vietoj bambuko, morkas dejau. As kai megstu astriai, tai galima uogines maltos paprikos iberti. Na kiekvienam pagal skoni ) Aciu 🙂
Kaip skanu!!!!!!! Superinis receptukas, gaminsiu dar tikrai n kartu 🙂 Palikite komantarą čia…
Kai as viriau padaza man labai padejo krakmolas. Labai geras receptas.
UUUUU! Nerealu. Labai skanu. Dabar laukiu šeimynos grįžtančios — įvertinimui.
Mano vyras labai isrankus maistui,bet sis paruostas mano patiekalas jam labai,labai patiko :))))))
ACIU UZ RECEPTA 😉
:)
Čia vienam asmeniui receptas?
dviem
Aciu uz nuostabu recepta,puikiai viskas gavosi o jau skonis superinis
wow 🙂 nesu mėgėja žuvies, bet dėl draugo gaminau tai dar kartą įsitikinau, kad čia mano mėgstamiausias lietuviškas maisto blog’as 🙂 Man pačiai buvo be galo skanu 🙂
Ačiū už tokį įvertinimą 🙂
o lašiša tinka? :)) atrodo pasakiškai
Tai aišku 🙂
ačiū už receptą — gavosi TOBULAI
niam, skanu
Dekui uz receptuka. Nuo siol bus itrauktas i mano megstamiausiu sara.tIK MAN PADAZIUKAS NESUTIRSTEJO,GALI BUTI DEL TO,KAD DEJAU TAMSIA SOJA. kAM ISKILS TOKIA PROBLEMA-IDEKIT TRUPUTELI KRAMOLO.
Kur tų bambukų gauti? 🙂
tai kad yra kiekvienoj didesnėj parduotuvėj
BUVO LABAI LABAI SKANU! SUPER!!! DEKUI UŽ RECEPTĄ 🙂
Labai skanu 🙂 Padazas ir man nesutirstejo, greiciausiai del keptuves, nes netolygiai vire sirupas. Bet skonis, isvaizda, 10 balu 🙂 Aciu uz rezepta!!!
Dar į padažą įtarkuočiau truputį imbiero arba čili pipiro…
Taip pat būtinas šaukštas krakmolo padažo sutirštinimui…