Atostogos baigėsi ir jau norisi naujų.. 🙂
Turbūt pagalvojote, kad buvau Kuboje? Neee 🙂 Šį kartą buvau ne Kuboje, o Turkijoj, o Kuba ir toliau lieka šalimi į kurią labai norisi. Kodėl šis receptas? Todėl, kad jis buvo gamintas dar prieš atostogas, ir jei neparašyčiau dabar, sunku būtų parašyti vėliau. O apie atostogas Turkijoje — pažadu vėliau 🙂
Taigi, congri - kubietiškas plovas. Kaukaziečiai turi plovą, italai — risotto, ispanai — paella. Visi šie patiekalai tie patys, tik kiekvienas jų turi savąjį savo krašto sudėtinę dalį, o šiuo atveju — paprikos ir pupos. Jei patinka plovas arba čili troškinys būtinai išmėginkite ir šį. Prie patiekalo tiks Corona alus, Cuba Libre kokteiliukas ir gera muzika 🙂
- 300 gr. šoninės;
- 2 stiklinės ryžių;
- 4 stiklinės vandens;
- 1 svogūnas;
- 3 puselės paprikos;
- 4 skiltelės česnako;
- 3 a.š. kumino;
- 1 indelis pupų.
Supjaustome mėsą. Galima stambiau, taip kaip aš, galima smulkiau.
Mėsą pasūdome, pakepame puode, kol ji gražiai apskrus, riebalai aptirps. Jei mėsa neriebi įpilame aliejaus. Kol kepa mėsa stambiai supjaustome svogūną, papriką kubeliais, pasmulkinam česnaką.
Mėsai paskrudus, sudedame daržoves, viską gerai išmaišome ir kokias 5 minutes patroškiname. Įdedame kuminą.
Pilame į puodą ryžius, ir viską gerai išmaišome. Ryžiai turi pasidengti riebalais. Tada pilame vandens. Jo reikia pilti dvigubai daugiau nei ryžių, t.y. jei ryžių dėjome dvi stiklines, tai vandens pilsime 4.
Paverdame ant stiprios ugnies, kol ryžiai išbrinks (maždaug 10 min), o po to ugnį sumažiname iki minimumo, sudedame pupeles, puodą uždengiame ir paliekame viską 15–20 min.
Jei trūksta druskos — įdedame. Jei patinka aštriai galite įberti čili ar kajeno pipirų.
Skanaus
Aušrinė:
Atrodo nepaprastai skaniai, na ir žinoma, ganėtinai nuodėmingai. Turiu...
Pollo alla parmigiana - vištiena su sūriu itališkai
Dr. Patricia Marie:
Norite nusipirkti inkstą, kūno organus ar norite parduoti savo
inksta...
Tzatziki
moulin.lt:
Gavau naminės triušienos ir naršau per visus receptus, nes norisi paga...
Triušiena garstyčių padaže
Stedateptensaive:
Plus, not all the singles listed are interested in a casual relationsh...
Triušiena garstyčių padaže
juodasisalksnis.lt:
Pats geriausias maistas šaltuoju metų sezonu. Mėgstu valgyti įsisupusi...
Čili troškinys
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Paprasta,bet atrodo,kad skanu.Reiks savaitgaly paskanaut…
Pastebėjimas: tarp sudėtinių patiekalo dalių mėsos nėra, o plovo gamyba prasideda nuo mėsos. 🙂 Bet atrodo vis tiek viliojančiai.
pamirso irasyt,bet nepamirso nuotraukos idet.…vadinasi vistik prasideda nuo kepamos mesytes…
tikrai taip, pamiršau parašyti. Jau pasitaisiau 🙂
Skanu,bet savotiska.Gal paprikos ir pupos buvo kazkiek keistoka,pripratus prie tradicinio plovo…Paragauti tikrai buvo verta.…
🙂 svarbu, kad skanu 🙂
Aciu uz idomu dienorasti
Ačiū, kad skaitote
Taip pat prie patiekalo tiks filmas “Dirty dancing havana nights” 😀