Kubietiškas ryžių ir juodųjų pupų troškinys (Congri)

Ato­sto­gos bai­gė­si ir jau nori­si naujų.. 🙂

Tur­būt pagal­vo­jo­te, kad buvau Kubo­je? Neee 🙂 Šį kar­tą buvau ne Kubo­je, o Tur­ki­joj, o Kuba ir toliau lie­ka šali­mi į kurią labai nori­si. Kodėl šis recep­tas? Todėl, kad jis buvo gamin­tas dar prieš ato­sto­gas, ir jei nepa­ra­šy­čiau dabar, sun­ku būtų para­šy­ti vėliau. O apie ato­sto­gas Tur­ki­jo­je — paža­du vėliau 🙂

Tai­gi, con­gri - kubie­tiš­kas plo­vas. Kau­ka­zie­čiai turi plo­vą, ita­lai — risotto, ispa­nai — pael­la. Visi šie patie­ka­lai tie patys, tik kiek­vie­nas jų turi savą­jį savo kraš­to sudė­ti­nę dalį, o šiuo atve­ju — papri­kos ir pupos. Jei patin­ka plo­vas arba čili troš­ki­nys būti­nai išmė­gin­ki­te ir šį. Prie patie­ka­lo tiks Coro­na alus, Cuba Libre kok­tei­liu­kas ir gera muzika 🙂

  • 300 gr. šoninės;
  • 2 stik­li­nės ryžių;
  • 4 stik­li­nės vandens;
  • 1 svo­gū­nas;
  • 3 puse­lės paprikos;
  • 4 skil­te­lės česnako;
  • 3 a.š. kumino;
  • 1 inde­lis pupų.

Supjaus­to­me mėsą. Gali­ma stam­biau, taip kaip aš, gali­ma smulkiau.

Mėsą pasū­do­me, pake­pa­me puo­de, kol ji gra­žiai apskrus, rie­ba­lai aptirps. Jei mėsa nerie­bi įpi­la­me alie­jaus. Kol kepa mėsa stam­biai supjaus­to­me svo­gū­ną, papri­ką kube­liais, pasmul­ki­nam česnaką.

Mėsai paskru­dus, sude­da­me dar­žo­ves, vis­ką gerai išmai­šo­me ir kokias 5 minu­tes patroš­ki­na­me. Įde­da­me kuminą.

Pila­me į puo­dą ryžius, ir vis­ką gerai išmai­šo­me. Ryžiai turi pasi­deng­ti rie­ba­lais. Tada pila­me van­dens. Jo rei­kia pil­ti dvi­gu­bai dau­giau nei ryžių, t.y. jei ryžių dėjo­me dvi stik­li­nes, tai van­dens pil­si­me 4.

Paver­da­me ant stip­rios ugnies, kol ryžiai išb­rinks (maž­daug 10 min), o po to ugnį suma­ži­na­me iki mini­mu­mo, sude­da­me pupe­les, puo­dą užden­gia­me ir palie­ka­me vis­ką 15–20 min.

Jei trūks­ta drus­kos — įde­da­me. Jei patin­ka aštriai gali­te įber­ti čili ar kaje­no pipirų.

Ska­naus

Komentarai

Atsakymai į “Kubietiškas ryžių ir juodųjų pupų troškinys (Congri)”: 9

  1. astyte

    Paprasta,bet atrodo,kad skanu.Reiks savait­ga­ly paskanaut…

  2. Sandra

    Paste­bė­ji­mas: tarp sudė­ti­nių patie­ka­lo dalių mėsos nėra, o plo­vo gamy­ba pra­si­de­da nuo mėsos. 🙂 Bet atro­do vis tiek viliojančiai.

  3. astyte

    pamir­so irasyt,bet nepa­mir­so nuo­trau­kos idet.…vadinasi vis­tik pra­si­de­da nuo kepa­mos mesytes…

  4. tik­rai taip, pamir­šau para­šy­ti. Jau pasitaisiau 🙂

  5. astyte

    Skanu,bet savotiska.Gal papri­kos ir pupos buvo kazkiek keistoka,pripratus prie tra­di­ci­nio plovo…Paragauti tik­rai buvo verta.…

    1. 🙂 svar­bu, kad skanu 🙂

  6. Aciu uz ido­mu dienorasti

    1. Ačiū, kad skaitote

  7. Rūta

    Taip pat prie patie­ka­lo tiks fil­mas “Dir­ty dan­cing hava­na nights” 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.