Kiekvienas mokantis gaminti turi savo patiekalą — “vizitinę kortelę”. Vieni, tokių firminių patiekalų turi vieną du, kiti daug. Aš turiu kelis: plovą, kibinus. Gal ne dėl to, kad juos darau geriau negu kitus patiekalus, o dėl to, kad juos darau dažnai ne tik sau bet ir svečiams. Po to taip ir gaunasi, kad tam tikriems žmonėms tu įsimeni, kaip kažkurio vieno produkto darytojas 🙂
Pas mus šeimoje aš nesu vienintelis maisto gamintojas:) Taigi, virtuve tenka dalintis dviese. Ir aišku abu turime savo firminius patiekalus, ir net kalbų nekylą, kas gamins vieną ar kitą patiekalą, kuris yra “firminių sąraše” 🙂 Todėl yra patiekalų, kurių aš negaminsiu, nes juos labai labai gerai gamina ne aš 🙂 Vieną jų perskaitysite jau dabar, kitus — vėliau. Šį kartą aš buvau tik padėjėjas, mėsos kepėjas. Šio patiekalo pagrindas — padažas salotoms, kuris suteikia joms nerealų skonį.
- salotų lapų;
- 3–4 pomidorai;
- 1/3 ilgo agurko 🙂 ;
- gabalėlio Džiugo;
- 200 gr. vištos file;
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 2 v.š. skysto medaus;
- 2 v.š. citrinos sulčių;
- prieskonių (pvz. Provanco žolelių mišinio);
- druskos;
- saulėgrąžų (nebūtinai).
Daržoves supjaustome — kaip kam patinka, taip tas ir pjausto 🙂
Pakepame vištą — nesvarbu ar diesniais gabalais ar mažesniais gabaliukais — kepant didesniais — mėsa bus sultingesnė (žinoma, jei neperkepsite 🙂 ).
Patarkuojame arba plonai supjaustome sūrį (su Šveicarišku skutuku ypač patogu 🙂 ).
Viską sudedame į lėkštę: salotų lapus, po to pomidorus ir agurkus, vištą, sūrį, saulėgrąžas.
Padažas. Į dubenėlį supilame aliejų, medų (jei medus kietas — pakaitinkite mikrobangėje arba virš verdančio vandens), citrinos sultis, sudedame prieskonius ir druskos pagal skonį.
Viską gerai išmaišome. Ragaujame. Turi būti nei per saldu, nei per rūgštu, nei per sūru. Jei ko trūksta — įdėkite. Padažą pilame ant salotų ir valgome su balta duona.
Skanaus
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Ooo.. sounds good. Padažą ir dažnai tokį darau. Beveik klasikinis medaus padažas būna.. dažnai su šiokiais tokiais lyriniais nukrypimais. Ir vardan grožio Džiugą dėčiau tarkuotą 🙂 Nors vardan skonio, gal ir pjaučiau va taip va va. Gaminism 🙂
Dėl skonio tai nežinau, reiks pasigaminti ir paragauti.
O aprašyta ir nufotografuota tai kaip ir visada ypatingai skaniai ir profesionaliai. 🙂
ačiū 🙂
visiems patinka šios salotos 🙂
Salotas rekomenduojama ne pjaustyti, o plėšyti.
o koks skirtumas? 🙂
sako vitaminu daugiau lieka 😉
suvalgėm 🙂 Dariau su kalakutiena, Nu labai skanu 🙂 Padažo pyliau saikingai, bet tikrai neblogas, neblogas 🙂
neblogas? turbūt norėjai pasakyti skanus 🙂
Audriau, mano poste yra ir žodis “skanu” taip pat. Negi nepakankamai pagyriau?
Pagaliau salotos 🙂
kažin ar išmėginsi? 🙂
[…] buvo pavaišinti ir salotomis su karšta vištiena ir medaus […]
Labai skanios salotos gavosi,nesigailiu,kad gaminau:)
Neturėjau provanso prieskonių mišinio ir neturėjau laiko ieškoti, kas į jį įeina. Dėjau mairūno, raudonėlio ir bazilikų. Tikiuosi, labai neprasišoviau? Gaila, pamiršau įmest sūrio. O šiaip labai patiko.
Prieskonius įtaikėte labai gerai. Apskritai, labiausiai tinkami prieskoniai yra tie, kuriuos jūs mėgstate patys 🙂
Greita, paprasta ir skanu — studentiškai virtuvei pats tas 🙂
o kiek porciju is sito kikio iseina?
dvi
Labai skanios salotos, kątik pavalgėm dviese ir dar liko. buvau bandžiusi šį medaus padažą, labai skanu. Man atrodo, dar yra variantas su garstyčiom.
labai skanios salotos. Skonis neapsakomas, svečiai išgyrė pagal šį receptą gamintas salotas.