Užtruksite ~30 min, neatsidžiauksite visą dieną 🙂
Skiriu, mano blogą skaitantiems vegetarams 🙂 bei visiems žuvies mėgėjams ir visiems likusiems 🙂
Taigi, galiu pasakyti, kad IKI su savo akcija pripratino prie žuvies valgymo 🙂 Nors akcija baigėsi, bet žuvies norisi. Todėl šiandien papasakosiu apie skanią žuvienę arba žuvies troškinį — brazilišką Moqueca (tariasi mo’keka). Tuo pačiu ir vėl gausis kulinarinė kelionė. Man labai patinka gaminti kitų šalių nacionalinius patiekalus. Na tokius, kurie yra stipriai nacionaliniai, pvz. kaip chatčapuri — Gruzijoje, quesadilla — Meksikoje, ar moqueca — Brazilijoje. Po kiek laiko reikės pažiūrėti, kiek šalių taip pavyks aplankyti 🙂 Džiugu, kad ir Vilniuje yra nemažai vietų, kur galima paragauti kitų nacionalinių virtuvių (beje, moqueca’os tikrai galėsite paragauti Grill Brazil, pats neragavau, bet esu matęs, kad ten yra :). Jei kas ragavote, parašykite įspūdžius)
Moqueca’os pagrindinai ingridientai — žuvis, kokosų pienas, daržovės (pomidorai, paprikos, svogūnas). Bet kokios žuvies filė turėtų tikti šiai sriubai. Aš naudojau šviežios menkės filė. Beje dar vienas džiugus dalykas Vilniuje 🙂 Ūkininkų turgeliuose jau galima nusipirkti šviežios menkės, kurią veža iš Klaipėdos. Nors aišku, Klaipėdoj ji bus visada skanesnė 🙂
Braziliška sriuba:
- 2 menkės filė (~300 gr.);
- 1 svogūnas;
- pusė žalios paprikos;
- pusė raudonos paprikos;
- 2–3 pomidorai;
- 0,5 citrinos sulčių;
- 400 ml kokosų pieno;
- 2 a.š. saldžios paprikos miltelių.
Supjaustome apydidžiais gabalais filė, ją padruskinam, papirinam, pašlakstome citrinos sultimis (keliais lašeliais kiekvieną gabaliuką). Taip žuvį paliekame, kol ruošime kitką.
Supjaustome svogūną, papriką, pomidorus. Svogūną kitą kartą pjaustysiu pusžiedžiais, o jūs — kaip jums patinka. Ir viską pakepsim — pirmiausia pakepam svogūną, po to sudedam paprikas ir dar vėliau pomidorus.
Viską patroškinam maždaug 10 min. Tada pusę daržovių išimam, likusias tolygiai paskirstome, ant viršaus sudedam žuvies gabaliukus, o ant jos viršaus — likusias daržoves.
Supilam kokosų pieną, sudedam paprikos miltelius. Viską užvirinam, o po to sumažinam ugnį, uždengiame ir paliekame troškintis.
Po ~15 min paragaujame, įspaudžiame dar citrinos sulčių, įdedam druskos — visko pagal skonį, nei rūgštu nei sūru neturi būti. Valgome su ryžiais arba balta duona.
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Vegetarai nevalgo mėsos, paukštienos ir žuvies (jokio gyvo padaro), todėl įrašas skirtas labiau žuvies mėgėjams, nei vegetarams 😉 Beje, labai apetitiškos nuotraukos 🙂
prisipažinsiu — nežinojau. Buvau įsitikinęs, kad vegetarai žuvį valgo 🙂
jau matau kas bus vakarienei, puikus receptukas, dėkuij 🙂
parašyk kaip sekėsi 🙂
Dristu teigti, kad vegetarizmo yra keletas rūšių, veganai nevalgo jokio gyvo padaro mėsos, ir jų “produkcijos”,tik augalinės kilmes produktus,o vegetarai(pescovegetarizmas) įtraukia į savo dieta žuvį, kiaušinius, pieno produktus ir t.t.
Super! Ačiū,Audriau! Einu ištraukt menkę iš šaldiklio (pirkta iš Klaipedos žvejų, pas mus jie irgi atveža į turgelį).Beje, kokį kokoso pieną patartum pirkti– esu mačiusi parduotuvėj skardines, bet niekad nemėginau pirkti, nes nežinojau,kam jį panaudoti galėčiau.
taip dažniausiai būna skardinėse. Tikiuos patiks 🙂
Laaaabai skanu, jau isbandyta 🙂 Aciu 😉
🙂
Gaminu…bet turejau tik lasisos,raudonos paprikos ir laimo/visa kita,kaip recepturoj/.Tikiuosi,bus skanu.…
Buvo tikrai laaaaabai skanu.….si sriubyte-troskinukas bus daznas patiekalas musu namuose.Aciu.
smagu 🙂
🙁 Neradau kokoso pieno… O gal galima naudoti paprasta piena arba grietinele?
kokosų pienas čia svarbus dalykas. Žinoma, skaniai turėtų būti ir su grietinėle (tikrai ne su pienu), bet ne tas 🙂
kokoso pienas ir priduoda ta skonio subtiluma…bet jeigu nemegstat sio riesuto,tai tada gaima ir grietinele.…bet,kaip Audrius sako,tikrai bus netas.…
Ačiū už patarimus. Ką gi, teks palūkėti ir paieškoti šito pienuko.Nes jei jau daryti patiekalą, tai tik taip,kaip pridera.
[…] tikrai sočius patiekaliukus. Pradėjom nuo braziliškos žuvies sriubos – Moqueca‘os. Šiaip keistas, bet skanus derinukas yra menkė, kokosų pienas, pipirai ir kiti […]
Nusipirkau kokoso pieno skardinę, atidarau-o ten tokia kieta mase.Ar taip ir turi buti?
ne, tikrai neturi b8ti kieta masė. Tiršta kaip grietinėlė turi būti. Gal suplakit. Gali būti, kad riebalai tik nusistovėjo.
Suplakti nepavyko, bet visą skardinės turinį iškrapščiau į puodą, pašildžiau ir tuoj išsilydė į tirštą pieną. Sriuba gavosi super. Iš tiesų tai iš pradžių visi labai atsargiai paragavom, nes kažkaip tie produktai su kokosu atrodė įtartinai.Bet nuo pirmo sriūbsnio visa šeima susižavėjusi
ėmėm kabliuoti šaukštais ir nutarėm,kad už Audriaus receptus nieko nėr geriau.Valio! Ačiū!
dabar eilės laukia Kijevo kotletai ir karštos salotos su vištiena.Bet čia jau bus mano gimtadieniui. (Taip pat tam numatytas citrininis pyragas).
Kaip gerai, kad tau,Audriau, kilo mintis tokia savo svetainę sukurti. matia,kiek žmonių įkvepi! Sėkmės.
Labai malonu tokius komentarus skaityt 🙂 Nors žinoma, skonis yra labai subjektyvus dalykas, bet mano skoniai jums tinkai 🙂
Pabandžiau.….
Toks įdomus skonis gavosi, sakyčiau. Tikėjausi kažko panašaus į tailandietiškos virtuvės sriubas, jie ten turi tokių panašių su jūros gėrybėmis. Skonis tikrai nenuvylė, tačiau per daug ir nenustebino (matyt per daug jau visko prisiragauju bekeliaudamas 🙂 ).
Trumpai drūtai — SKANU, PAPRASTA IR GREITA (ir nereikalauja daug “terliojimosi”)
Šią sriubą “užskaitau”, ji tikrai karts nuo karto atsiras ant mūsų pietų stalo.
ačiū 🙂 man irgi ši sriuba patinka, ne tik dėl to kad ji skani, bet ir dėlto, kad labai paprastai pagaminama 🙂
Suintrigavo ir mane pasigaminti…tik nežinia, kaip mano skonio receptoriai sureaguos į kokosų pieną tokiame derinyje 🙂
sureaguos labai gerai, žinoma, jei pats kokosas yra skanus 🙂
pas mus šitas troškinukas-sriubytė beveik kas savaite ant stalo.Pamėgom nepaprastai.
Ant kokosų pieno skardinės buvo receptas,kad taip tiktų ir vištienos gabalėlius patroškinti. Ketinu išmėginti.Gal kas jau darėte?
Inesa, pas mane jau yra troškinių su vištiena ir kokosų pienų 🙂
http://kasuvalgyti.lt/?s=karis&submit.x=0&submit.y=0
Visi kariai daromi su kokosų pienų, pamėginkite 🙂
O,ačiū už nuorodą.Būtinai išmėginsiu
ačiū už receptą, rytoj bandysiu paruošti, o pigiausias kokosų pienas Vilniuje yra tetrapakuose Prismoje, Oze — dvigubiai pigiau nei skardinėse
Taip taip. Ir as ten pirkau. Pigus, bet geras.
Šį troškinį ragavau svečiuose pas braziles, beprotiškai patiko, vis planuoju pati pasibandyti, tad labai džiugu matyti receptą lietuviškai. Beje, gal esi ką mėginęs daugiau iš braziliškos/portugališkos virtuvės?
kol kas tai vienintelis šios virtuvės atstovas. Bet reiks paieškot dar ko nors 🙂
Eisiu ir as gaminti sia sriubyte:)) Niam niam, jau matau kaip skanu kaip gardu bus:)) Bet man iskili klausimas ar nereikia pilti dar vandens i sia sriuba?
Nereikia, kokosų pieno visiškai užtenka. Be to, ji ir turi būti gana tiršta, aš net labiau tai skystu troškiniu vadinčiau.
na taip, čia lyg sriuba lyg troškinys, kaip kam patogiau vadinti 🙂
viskas skanu kas yra troskinama kokosu piene :D…
gali būti 🙂
Siandien viriau sia sriuba — gavosi super super super. Turejom sveciu — visiems labai labai patiko. As gyvenu Graikijoje — tai, suprantat, kaip svarbu graikams pagaminti skanu patiekala. Visi graikai dekoje sios svetaines seimininkui ir linki sekmes,sekmes, sekmes !!!!!!!!!!!!!!!
Oho :). Jei graikams patiko šis receptas, tai labai puiku 🙂 Nebūčiau net patikėjęs 🙂
Teko praeitą savaitę paragauti šį patiekalą — maloniai nustebino. Trečiadienį mąstau kažką panašaus pagaminti 25 žmonėms. Kokias proporcijas rekomenduotum? Kiek kokosų pieno reikėtų ant 7–8 litrų sriubos?
o jei… 25 žmonės 🙂 nu viską daugink iš 5 arba iš 6 ir turėtų užtekti 🙂
Ačiū 🙂
Šiandien buvo įdomus eksperimentas — vištiena su kokosais. Visiems labai patiko 🙂 Pakepti svogūnai ir porai, vištienos file, šiek tiek aštraus padažo, kokosai, česnakas ir laimas. Garnyras kuskusas su svogūnais, morkomis ir cukinija 🙂 SUPER 🙂 Kokosas — man tikras atradimas 🙂 Ačiū Dievui už kokosus 🙂
vakar virem
net vaikui patiko:))
.….l skanu, tik puse svogunu pakeiciau porais, iberiau dz apelsinu zieveles ir ruputi cili pipiriuko..VISIEMS PATIKO 🙂 aciu uz recepta.ypac saltais lapkricio vakarais.
🙂 smagu
Labai skani Sriuba. As dar papildomai prie menkes idejau kreveciu. Ta pati vakara viska suvalgem. Labai aciu uz recepta. Dar virsiu daug kartu.
Labai negirdėta sriuba :), ačiū už receptą. Teliko išbandyti
Labai nuostabiai gavosi, visai kaip Brazilijoje kad ragavau :). Ir pati dar tikrai gaminsiu, ir kitiems rekomenduoju! Tik dar labai siūlau ant troškinio pabarstyti šviežios kalendros lapelių, tikrai ji čia tinka.