Užtruksite 15 min.
Trumpas, greitas ir skanus patiekalas. Taip jau išėjo, kad šaldytuvas buvo apytuštis, o valgyt norėjosi. Buvo vištos krūtinėlės ir net trys pakeliai kokosų pieno, kurį buvau pirkęs prieš kokus tris mėnesisu Prismoje, kai tik ši atsidarė. Prismos kokosų pienas man labai patiko, tirštas riebus, o ir kainuoja nedaug. Kariams kaip tik. Jau mano bloge yra vienas kario receptas. Šis paprastesnis, greitesnis, labiau lietuviškas — vienu žodžiu greitasis karis. Dėjau mažiau prieskonių, kad nesijaustų labai intensyvaus jų skonio. Visai nedėjau kalendros, kuri man nelabai (užteko tiek, kiek buvo garam masaloje). Kadangi kokosų pienas buvo tikrai labai riebus, tai ir padažas gavosi tirštas. Jei jums truktų tirštumo, tai nebijokite arbatinio šaukštelio krakmolo ištirpinto šaltame vandenyje 🙂 Išmėginkite — nenusivilsite.
- ~300 gr. vištienos krūtinėlės;
- 1 svogūnas;
- kelios česnako skiltelės;
- 300 gr. kokosų pieno;
- 1 v.š. trinto kumino;
- 1 v.š. garam masalos;
- 1 a.š. paprikos miltelių;
- šlakelis vorčesterio padažo;
- druskos, pipirų.
Susmulkinam svogūną ir česnaką.
Pakepame. Išimam. Ten pat pakepame pjaustytą krūtinėlę. Sudedam prieš tai pakeptus svogūnus, prieskonius, gerai viską išmaišome. Supilame kokosų pieną ir patroškiname ~10 min, arba kol baigs virti ryžiai.
Ir viskas 🙂 Tikrai dar tokio greito recepto čia nebuvo. O skonis labai geras, svečiai tikrai nepatikėtų, kad tiek mažai pastangų jums prireikė 🙂
Aušrinė:
Atrodo nepaprastai skaniai, na ir žinoma, ganėtinai nuodėmingai. Turiu...
Pollo alla parmigiana - vištiena su sūriu itališkai
Dr. Patricia Marie:
Norite nusipirkti inkstą, kūno organus ar norite parduoti savo
inksta...
Tzatziki
moulin.lt:
Gavau naminės triušienos ir naršau per visus receptus, nes norisi paga...
Triušiena garstyčių padaže
Stedateptensaive:
Plus, not all the singles listed are interested in a casual relationsh...
Triušiena garstyčių padaže
juodasisalksnis.lt:
Pats geriausias maistas šaltuoju metų sezonu. Mėgstu valgyti įsisupusi...
Čili troškinys
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Mielai paragauč’ 🙂
labai labai gardu, paprasta ir greita:)
aha, labai 🙂
nesupratau kas cia per ingredientas 🙂
1 v.š. garam masalos;
čia toks prieskonių mišinys kariams 🙂
Galima šį prieskonių mišinį pasidaryti ir pačiam http://www.tastyart.lt/2008/03/garam-masala/
🙂
Is 1h nematytu-negirdetu prieskoniu ieskojimo parduotuves tikejausi kazko geresnio 🙂 Skonis labai savotiskas, kazko labai truko. Antra kart nedaryciau.…
[…] Karį pasigaminti įkvėpė: kassuvalgyti. […]
Pries pora dienu dariau pagal recepta tai labai idomus skonis gavosi. Bet ta pacia diena nusprendziau dar karta daryt tik pakeiciau prieskonius, vietoj garam masalos ir kumino dejau sauksta “Mild Curry” , prieskoniu misinys taip pat kariam. Ir tikrai skaniau, ir spalva graziai geltona, tikrai darysiu dar ne karta 🙂
LAAABAI SKANU. pUIKUS RECEPTAS. 🙂