Užtruksite 30 min
Nemėgstu Norfų 🙂 Bet taip jau gavosi, kad man reikėjo citrinos ir šalia kaip tik buvo Norfa. Net negalvojau, kad negausiu citrinos. Bet ką jūs manot. Perrinkau, pačiupinėjau, kokias 57 citrinas ir neradau nė vienos tinkamos, visos arba papuvusios arba parudavusios, arba dar kokios nors neaiškios. O šalia buvo visai neblogi, gražus raudonieji greipfrutai, ir beto pigesni už citrinas-puvėkus 🙂 Taigi, pagalvojau, kad gal bus skaniau ir net labiau tiks tas greipfrutas, kurį ir nusipirkau. O bet tačiau veltui. Pamiršau, kad jie kartoki, o dedant į kurį nors patiekalą, kartumas persiduoda irgi. Taigi, nors pas mane matysite greipfrutą, tai siūlau keisti jį citrina arba apelsinu 🙂
Beje ar žinote, tokį vaistą Citrosept? Šiaip jis labai geras ir man labai padeda, bet nemėginkite jo gerti su greipfrutų sultimis 🙂 Nors, gal kaip tik pamėginkite, kad pamatytumėte, kas tas greipfrutas iš tikrųjų yra 🙂
- Vištienos (4 šlaunelės ir 4 kulšelės);
- 3 v.š. medaus;
- 3 v.š. sojos padažo;
- 2 v.š. vyno acto;
- 100 ml sultinio (arba vandens);
- 2 česnako skiltelės.
Vištieną pabarstome druska ir pipirais.
![]()
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Jei norite odą prieš tai galite nuimti, bet man apskrudus ji skani 🙂 Gerai įkaitinti keptuvę ir dalimis apkepinti vištieną, kad apskrustų. Nereikia pilnai iškepti, šiam momentui užteks apkepti. Apkepus, toje pačioje keptuvėje pakepam smulkintą česnaką, po to supilam sultinį ir nuo keptuvės dugno nuvalome visus priekepus — padažo pagrindas 🙂
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Supilam actą, sojų padažą, medų. Viską gerai išmaišome. Sudedam atgal į keptuvę vištieną, ant viršaus uždedam greipfruto grežinėlių ir viską paliekame kokiai 10–15 min.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Per tą laiką vištiena turi pilnai iškepti, o padažas, nugaravus vandeniui sutirštėti, karamelizuotis. Vištos gabaliukus gerai apvoliojame lipniame padaže.
Skanaus
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Ooo, būtent užvakar gaminau lygiai tokią pačią vištieną (tik su citrina), malonus sutapimas 🙂
vis ieškau to vienintelio recepto, kuriame vištiena būtų tikrai stipriai meduota, tad šis mane šiek tiek nuvylė, nes taip nebuvo.
Bet, citrinos akcentas vis tiek buvo labai žavus 🙂
pas mane buvo pakankamai meduota. Ilgiau pakaitini, kad kuo daugiau nugaruotų skysčio ir tada lieka karamelė 🙂
Čia beveik teriyaki gaunasi 🙂 Vis neprisiruošiu vyno acto nusipirkti, o jis koks švelnesnis už tą standartinį?
Bėja, man citroseptas labiausiai sueina su apelsinų sultimis.
Standartinis actas yra 9 proc, vyno actas dažniausiai būną ~6 proc., o ryžių actas ~2–4 proc. Pagrindinis skonis visų vienodas, tačiau prieskonis ir spalva skiriasi. Beto patogiau naudoti, kai nereikia skiesti.
O Citroseptas taip ir turi būti vartojamas — su apelsinu sultimis, nes kitaip jis be galo šlykštus 🙂
Ka tik pagaminau, bet vietoj soju padazo ipyliau granatu –skonis tikrai nepakartojamas super ir dar citrinos! Aciu jums uz nuostabu recepta!
ačiū jums
Kaip tik dabar ragaujam, seimyna ivertino 10 balu 🙂
labai džiaugiuos 🙂
Palikite komantarą čia…
Vakar gaminau šią vištieną. Nu tokia skani gavosi. Nerealiai. Svarbiausia, kad darbo minimaliai 🙂 Ačiū.
Labai puikus patiekalas. Dariau su vištienos šlaunelėmis, jas kepiau uždengtoje keptuvėje, tik gaminimo gale nuėmiau dangtį, išgriebiau vištieną, užstačiau didžiausią ugnį ir nuolat maišydama kaitinau padažą tol, kol jis tapo lipnus. tada suverčiau vištieną atgal ir apvoliojau padaže.