Nepamiršote, kad šiandien pasninkas? 🙂
Užtruksite ~60 min
Čili troškinys — patiekalas, kurį norėjau padaryti jau labai senai, bet vis ruošiaus morališkai, nes įsivaizdavau, kad sudėtinga. O kai padariau — paaiškėjo, kad labai lengva ir paprasta, o ir labai skanu 🙂 Prisiskaičiau 327 čili troškinio receptus, iš visų sudėjau, kas man patinka, išmečiau, kas nepatinka, ir gavau savo čili 🙂 Labai nustebau perskaitęs, kad skoniui pagerinti į troškinį reikia įdėti kakavos. Ir aš įdėjau, gavosi skaniai, bet nežinau, kaip būtų buvę be jos. Matyt taip pat skaniai 🙂
Troškinio užteks dviem dienom 🙂
- 500 gr. faršo (liesesnio) arba mėsos, kurią reikės susipjaustyti;
- 2 didelių svogūnų;
- 3 česnako skiltelių;
- 2 čili pipirų;
- 2 a.š. malto kumino;
- 2 a.š. maltos paprikos miltelių;
- 1 v.š. cukraus;
- 1 skardinė konservuotų pomidorų (sveikų arba trintų);
- 700 gr. pomidorų tyrės (naudojau savo, naminę, galima pakeisti skardine pomidorų ir dar įpilti vandens);
- 1 skardinė raudonųjų pupelių;
- sūrio;
- druskos, pipirų.
Pirmiausiai pakepiname padruskintą papipirintą faršą. Apkepinus sudėti į puodą, kuriame virsime čili. Toje pačioj keptuvėj pakepam svogūną, česnaką.
Baigiant juos kepti sudedame pjaustytą čili pipirą, kuminą, paprikos miltelius ir dar trumpai viską pakepiname. Viską sudedam į tą patį puodą. Ten pat dar supilam pomidorus (jei netrinti — su šaukštu sutrinti), pomidorų tyrę (arba dar tokių pat konservuotų pomidorų skardinę ir kokia pusę stiklinės vandens).
Puodą užviriname. Ir tada ugnį sumažiname iki minimumo, puodą uždengiame ir pamirštame 45 min. Po 45 min paragaujame. Įdedame cukraus, druskos. Jei pomidorai buvo rūgštesni, tai cukraus reikės dar įdėti. Sudedam pupeles, įdedam šaukštelį kakavos.
Dar paverdame ant silpnos ugnies ~ 15 min ir valgome 🙂 Nepamirškit sūrio 🙂
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Koks vyriškas ir neproporcingas batono gabalas! 😀
O šiaip tai labai gundo, mano mėgstama sriuba. Ir apskritai mėgstu trintas sriubas: grybų, daržovių, morkų, žirnių… Tik va tokios tirštesnės 🙂
Noriu pabrėžti, kad čia ne sriuba, o troškinys 🙂
O prancūziško batono kitaip ir nesupjaustysi 🙂
ot žaltys, pasninkas, o mėsa gundai 😀
aš ir panašiai čili darau, tik dar finale su šviežiais pomidorais valgau, nes būna taip aštru kad atvėsint liežuvį tenka 🙂
Kadangi aš labai aštriai nevalgau, tai ir troškinys nelabai aštrus — tik 2 čili pipirai. Nei kajeno, nei jelapeno nedejau 🙂 Bet ir taip buvo aštru, ypač antrą dieną, nes sėklytes nelabai atidžiai išvaliau 🙂
nuo trečiadienio man dieną-naktį galvoj šitas patiekalas 😀 na, jau pagaliau kunkuliuoja ant viryklės 😀 neišlaikiau. Tiesa, keletoj vietų kaip visada teko improvizuot, bet tikiu, kad bus LABAI GERAI
gerai išėjo? 🙂
nu tiesą sakant.. nelabai 😀 nebuvo taip aštru kaip tikėjausi, bet troškinys kaip troškinys. labai norėjau tikros mėsos 🙂
Daraus kazka panasiai bet skystas gaunas pas mane, noris tirstesnio, juk troskinys 🙂 nes mano troskinys skystesnis nei Ciliake ju cili sriuba 😀
Perdaug vandens ir mažai priedų 🙂 Gali pabandyt šaukštą krakmolo šaltame vandeny išmaišyt ir supilti į troškinį. Bus tiršta ir skanu, ir krakmolo nesijaus.
Labai aciu uz recepta,buvo l.skanu,visi kas valge labai patiko,gaminti buvau lengviau nei tikejausi,tik nesurizikavau ideti kakavos,bet kita karta pabandysiu surizikuoti.
Svarbiausia nebijot eksperimentuoti 🙂 ačiū, malonu
Pritariu pasisakiusiems — labai skanu 🙂
šiaip turėtu būti sriubų kategorijoje,man irgi tokia patinka,tik va bėda pupelių nemegstu todel negaliu jos valgyti,tad reiktu pasigaminti tokia paciam ir be pupeliu,eh man butu cia rimtas isukis…
Aš irgi pupelių nemėgstu, bet čia jos tiap tinka ir derinas, kad net nesijaučia jų 🙂
Gal galėtumėt patikslinti kiek maždaug g. yra 1 skardinė konservuotų pomidorų ?
Maždaug 300 — 400 gramu
Gaminau jau du kartus — labai paprasta ir skanu! Ačiū už receptą 🙂 Beje, pirmą kartą dariau be kakavos, antrą — su kakavą. Skirtumo labai nepajutau 🙂
nu va, aš irgi nepajutau 🙂
Na, pagaminau, ir su kakava! tik astrumo truksta, bijau perastrint 🙂 biskutuka gal kajeno?
Geriau jau čili pipiras, nebus taip aštru
Nerealus troskinys… Gaminau per naujameti 🙂 Visi pirstus apsilaize 😀 O gyre… ir klause is kur recepta gavau 😀
Aciu aciu aciu!!! Beje, del astrumo… kuo ilgiau troskinys pastovi tuo astresnis gaunasi, sekancia diena valgeme su makaronais, nu burna dege :DDD
taip, tikrai, su laiku jis tik aštrėja ir aštrėja
Niekaip negalim atsivalgyti, žiauriai skanus <3
pritariu 🙂
Dekui už receptą, cia jis ne vienas geras 🙂 Cili jau baigia troskintis 🙂 Del kakavos– įdėjau tikros Dominykos Respublikos kakavos, akyse pasikeite spalva ir šiek tiek sutirstejo, skonis taip pat pasikeite, pagal mane į gera 🙂 tiesa vietoje konservuotu pupeliu, naudojau lietuviškas is turgaus, jaučiasi tikra pupele. Ir Cili nereikia gaileti, nes mūsų parduotuvėse jis LABAI silpnas, naudojau parveztus džiovintos is Seiseliu salų, jų dviejų mažu užtenka atiminiam skoniui 🙂
Geras!
kaip skanu kai padariau tiesiog pirstus apsilaizyti norisi nuo sio patiekalo .nu sis cili troskinys tiesiog kaitina :DDDDDD
Sveiki, sios sriubos jieskojau ilgai ir pagaliau radau turbut bandysiu uzkaitint viena puoda issivaizduoju kaip skanu aciu uz recepta 😛 mmm
Prašom 🙂
man ir mano seimai labai patinka cili bet parduotuveje neradau cili pipiru tai marinuotus dedu slovikiuke ir ir lb gerai
Man labiau patinka deti tikras pupeles. Daugiau darbo aisku gaunasi.
Hmm… o jeigu man reikia apie 12 žmonių pamaitint, tai dvigubint porciją manau turėtų užtekti gal? 🙂
turėtų. Tik neaišku kiek tie žmonės valgo 🙂
Išsamus aprašymas ir nuotaikingi komentarai! įtraukiau šį receptą į bandytinų sąrašą. Kaip sako ernis, reiks užkaitint vieną puodą
labai skanu– su vyru apsivalgem 😀
Darem su Draugais savaitgali, labai patiko!
Dekui uz recepta 🙂
Ačiū, autoriui, viskas pavyko puikiai, norėjosi kartoti ir kartoti, tiesa naudojau šviežius pomidorus, kuriuos sutryniau smulkintuvu.
Gaminam jau antra karta, puikiai viskas gaunasi, kakavos butinai reikia idet suteikia sodresnia spalva. kadangi megstam astriai, dedam smulkinta jalapena ir is usa parveztus itin astrius prieskonius. dekui uz puiku recepta
As ir gaminau ši patiekala. tik dar pridejaužaliu papriku ir morku. vandens visai nepyliau. po to dar pertryniau viska. nu man skanu:) išsikepiau picos bandeliu ir pasidariau alyvuogiu užtepele. pasaka
lABAI SKANU, TUOJ BEGSIU I VIRTUVE PASIDARYT!
Užskaitau! Beje pabaigoje kartu su pupelėmis galima įberti ir neperplautų ryžių. Bus sočiau bei krakmolas truputį sutirštins troškinį.
Pats geriausias maistas šaltuoju metų sezonu. Mėgstu valgyti įsisupusi į pledą prie TV. Išsiverdu gan didelį puodą ir kelias dienas daugiau nieko nereikia.