Užtruksite 30 min.
Turbūt visi sutiks, kad prie alaus ar vyno reikia užkandžių 🙂 Aš siūlau sūrio duoną (batoną). Šiam patiekalui reikia lydyto sūrio (minkštas, riekelėmis supakuotas sūris (pvz. President)), nes su tokiu tikrai skaniau (jei netikite išmėginkite 🙂 ). Taigi labai paprasta, lengva ir skanu, nors žinoma, prie gero alaus ir paprastas batonas yra skanu 🙂
- batonas (nepjaustytas);
- 100 gr. sviesto;
- pakelis lydyto sūrio (President);
- 1 v.š. garstyčių miltelių;
- sauja svogūnų laiškų;
- druskos.
Pirmiausia supjaustome batoną. Tiksliau nesupjaustyti, o tik įpjauti batoną iki apačios.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Taip supjaustyti visą batoną piršto storumo riekėmis. Jei netyčia batonas “sugriūtų” nieko baisaus, su sviestu suklijuosim 🙂
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Kambario temperatūros sviestą reikia sumaišyti su garstyčiomis, druska ir svogūnų laiškais.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Šią masę tepame ant pražiodinto batono riekės. Stenkimės nesulaužyti batono, bet sviesto užtepti ant visos riekės.
![]()
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Užtepę visas riekes sviestu į kiekvieną tarpą dedame riekelę sūrio. Batoną dedame ant folijos ir tvirtai suvyniojame į ją. Jei batonas buvo sulūžęs, tai vyniodami gerai jį suspaudžiame. Orkaitė jau turėtų būti įkaitinta iki 190 laipsnių. Taigi dedame batoną į orkaitę ir kepame 20–25 min. Iškepę, visas riekes atskiriame ir sudedam į lėkštę.
Skanaus alaus 🙂
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Kadangi esu česnako mėgėjas, man labiau patinka angliškas garlic bread, bet šis variantas taipogi neprastai atrodo.
oooo taip 🙂 mes tokią darom 🙂 tik vadinam česnakine, nes darom su česnakais 😉 superinė
Sveikinimai su 300uoju komentaru 🙂 Prizo dar nesugalvojau 🙂
irgi su sūriu? NEs aš česnakinę irgi darau, bet ji be sūrio 🙂 http://kasuvalgyti.lt/2009/09/cesnakine-duona/
Recepte pametete suri…:((( Pataisykite prasau klaida.
Siaip atrodo neblogai, pirsiu alaus is Vynotekos ir bandysiu is vakara.
Tai, kad nepamečiau, viskas vietose 🙂
Sorry. Skaityt nebemoku:(((
visiems pasitaiko 🙂
[…] Sūrio duona, kurios receptą pakoregavau vietoj svogūnų žiedų pridėdama daug krapų ir po to į tarpus prikišdama tarkuoto sūrio. Rezultatas tiek originalus, tiek maniškis spėju toks pats – pasakiška užsigeriant alumi! Na ir aišku pigu ir greitai pagaminama! […]