Užtruksite 15 min.
Ar atsimenat savo pirmus kartus? Ne tuos :), pirmus apsilankymus kiniečių restoranuose. Aš puikiai atsimenu, nors tai buvo prieš kokius 8 metus. Atsimenu, net tą pasiruošimo jausmą, prieš einant į kiniečius. Nes nebuvo aišku, ką ten duos valgyt, ar patiks, ar mokėsiu valgyti pagaliukais, ar nebus brangu ir t.t. Ėjome į “Šanchajų”, kuris buvo Vienuolio gatvėj. Valgėm kiaulieną su grybais ir bambukais. Ir buvo labai skanu.
Namie visada kiniškus patiekalus darydavome su pirktiniais padažais, kai tiesiog pakepi mėsą ir ant viršaus užpili padažo. O šį kartą dariau viską natūraliai 🙂 Net keista buvo, kad iš beveik nieko, gavosi labai skanu. Pasirodo užtenka, kad namie būtų gabaliukas mėsos, ryžių ir pagaliukų valgymui (visi kiti ingridientai savaime būna namuose 🙂 ) ir pasidarysite skanią vakarienę. Matot kaip ekonomiška. Žinoma, kiniški patiekalai, yra ekoniški, vien dėl to, kad jie kiniški 🙂 Kitas geras reikalas, su šiuo patiekalu, kad jis greitai pagaminamas. Ryžiai verda ilgiau 🙂
Gal tikram kiniečiui ir neatrodytų, kad skanu, gal būtų, net ir neskanu, bet mums patiko 🙂 Beje, sako, kad tikri kiniečiai (čia tie, kurie gyvena Kinijoj) visai nemėgsta kiniško-lietuviško maisto (čia toks, kuris būna lietuviškuose kiniečių restoranuose).
- 400 gr. kiaulienos;
- 1 v.š. sojos padažo;
- 2 v.š.miltų;
Padažui:
- 100 gr. cukraus;
- 2 v.š. vandens;
- 2 v.š. sojos padažo;
- 2 v.š. ryžių (vyno) acto.
Mėsą supjaustome mažais gabaliukais — juostelėm, kubeliais — kaip kam patinka. Mėsą sudedam į dubenėlį, įpilam sojos padažo, sudedam miltus. Viską gerai išmaišome. Jei norime traškesnės mėsos įdedam daugiau miltų. Mėsą kepame keptuvėj su daug aliejaus. Mėsą gražiai paskrudiname ir iškepusią išimam į lėkštę.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Tada į švarią keptuvę supilam visus padažo ingridientus. Pamaišome, kol cukrus ištirps, ir pakaitinam ant vidutinės ugnies, kad nugaruotų dalis vandens, o padažas sutirštėtų.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Sudedam iškeptą mėsą, išmaišome, kad mėsa pasidengtų padažu, dar truputį pakaitinam ir į lėkštę. Valgome su ryžiais.
Porcija dviem.
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Labai mėgstu kinietišką virtuvę. O vat 100 gramų cukraus ar nebus perdaug? Nesigaus čia desertukas? 🙂
saldu, bet dėl to ir skanu 🙂
ZIAURIAI saldu. Tiesiog klaikus mesos ir cukraus derinys. Siaip pati mesyte kaip ir nieko gavos, taciau tas padazas, ne per kur i saldziaruksti nepanasu…
tai vat kaip pasirodo lengva pasigaminti… taip turbūt bet kokią mėsą galima pasigaminti? vištieną, kalakutieną, jautieną?
Nuotraukos labai gražios 🙂
Taip galima su bet kokia mėsa. Galima ir daržovių įdėti.
Ačiū 🙂
Jau visą savaitę svajoju apie tokį patiekalą, tik vis neprisiruošiu pasigamint 🙂
O aš vietoj cukraus dedu medų. Ir dar įdomu, kodėl saldžiarūgštė, jei citrinos receptuke neradau 😉
Galima deti ir medaus, bet jis turi labai intensyvu savo skoni. Rugstumas is acto, bet galima ir citrinos sulciu ispausti 🙂
[…] galima padaryti kiaulieną pakeitus bet kokia kita mėsa. Nors receptas panašus į saldžiarūgščią kiaulieną, bet karu ir kitoks Man […]
Dėjau tik šaukštelį medaus, tačiau suteikė tokį švelnesnį saldumą — nesijautė gryno cukraus 🙂
Šaunu 🙂
Palikite komantarą čia…
Komentuoju tik dėl kalbos klaidos– visur tekste naudojate gramatiškai klaidingą tautybės pavadinimą Kinietis, turi būti Kinas. Nes yra Latvija– latvis, o ne latvietis, Airija– airis o ne airietis:-)
Ačiū, žinosiu 🙂
oj jau noriu daryt, kaip paprastai 🙂
Einu traukt mesa is saldytuvo– rytoj bandysiu sita 🙂
Tobula!!!! Aciu !!! lygiai taip pat kaip cili kinijoje ^^ ACIU !!!!
Smagu 🙂
labai skanu is pradziu isigandau kad cukraus per daug bet po to pasirode kad pats tas 🙂 aciu labai 🙂
Ačiū jums 🙂
Labai skanu, tik antrą kartą gamindama miltus pakeičiau krakmolu, buvo traškesnė 🙂
aš kartais darau su miltais, kartais su krakmolu — kas po ranka 🙂
Labai skani ir soti vakariene gavosi!Manau,kad pavyko puikiai.…
Nesigavo man didele plutele 🙁
Na, pasigaminau 🙂 Žiauriai patiko! tik ką aš dariau kitaip: kadangi gaminau šiek tiek didesnį kiekį, tai dėjau 2 vlg.š. baltojo vyno acto ir įspaudžiau pusę laimo citrinos. Bet norėjosi daugiau laimo 🙂 o cukraus dėjau 100g, bet man per saldu.. Ir visiem labai patiko, kad į padažą įdėjau geltonos paprikos! ji labai tiko 🙂 patariu 🙂 o ant ryžių užsidėjau kinietiško pomidorų padažo 🙂
labai gerai, kad receptus pasireguliuojate pagal save. Gi visu skoniu receptoriai skirtingi
TOBULA…
Labai labai skanu!!! Isbandziau per vyro gimtadieni ir visu buvau labai isgirta uz toki puiku patiekala!!! aCIU jUMS!!
smagu skaityti tokius atsiliepimus
[…] labai sudėtinga, reikia turėti daug visokių prieskonių ir pan. Bet neseniai internete pamačiau receptą, kuris man pasirodė labai lengvas. Be to, visus ingredientus turėjau namie. Šiek tiek […]
Labai patiko, tik padazo dariau dvigubai daugiau nei nurodyta, nes truko 🙂 O siaip tikrai greitas ir skanus patiekalas.
LABAI SKANU DAR IR MORKAS ŠIAUDELIAIS PAKEPINTI , TAIP PAT PAPRIKA IR ŠAUKŠTELĮ ANANASŲ TAME PAČIAME SALDŽIARŪGŠČIAM PADAŽE 🙂
skanu, greita, paprasta 🙂
[…] net negaliu nurodyt, nes idėjų sėmiausi iš visur, na bet turbūt daugiausia jų buvo iš čia. […]
Kartais visai skanu kiniskas maistas. bet pirmenybe azijos saliu virtuveje teikiu sushiams, tiesa, ju gaminti dar nemeginau. Gal pasidalintumete isbandytu receptu? Drauge neseniai gamino, bet man ryziai buvo pernelyg saldus, tikrai ne tokie, kokie buna uzsisakius si patiekala
Super recepatas.Ačiūūū. Pirmą kartą gaminau, bet gavosi tobulai.