Užtruks 15–20 min.
Ir vėl makaronai. Nepagalvokit, kad as valgau arba moku daryti tik makaronus 🙂 Tiesiog taip supuolė, o beto makaronai kaip garnyras yra labai skanu ir greita. Šis receptas yra skirtas mano kolegai, kuris, visada makaronus daro vienodai ir paprastai — su faršu, pienu ir kartais sūriu. Va čia jam bus galimybė paįvairinti kartais savo daromus makaronus.
Kodėl bolonės padažas? O todėl, kad namie nebuvo nieko išskyrus faršą ir konservuotus pomidorus. Nei grietinėlės, nei pieno, nei kažkokių daržovių. Susisukau greitai ir skaniai 🙂 Pamėginkit.
- 300 gr. makaronų (šį kartą fusilli - sraigteliai);
- 300 gr. faršo (tinka bet koks);
- skardinė konservuotų trintų pomidorų (arba paprastų pomidorų arba pomidorų tyrės arba konservuotų sultyse pomidorų);
- 1 svogūnas;
- 1 česnako skiltelė;
- šviežio arba džiovinto baziliko;
- 1 šaukštelis cukraus.
Paragaujam, koks skonis, ir jei pomidorai yra truputį rūgštoki, įdedam šaukštelį cukraus — skonis tik pagerės. Dabar jau galima dėti bazilikus ir faršą. Sumaišome, ir netrukus turėtų išvirti makaronai. Išvirusius makaronus galima sumaišyti su padažu, bet galima ir padažą uždėti ant makaronų — kaip kam skaniau 🙂
Pradedam virti pasūdytą vandenį. Dedam faršą į keptuvę su trupučiu aliejaus. Apibarstom druska ir pipirais pagal skonį. Kepam kol gražiai paskrus. Pakeptą faršą sudedam į atskirą lėkštę. Toje pačioje keptuvėje pakepam česnaką ir svogūną.
![]()
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Jei vanduo jau užvirė, dedame į jį makaronus. Verdame tiek, kiek parašyta ant pakelio. Neperverdam. Ant pakepusių svogūnų pilame pomidorus. Viską gerai sumaišome. Jei yra stambesnių pomidorų dalių, jas su mentele patrinam. Viską patroškinam, kol padažas sutirštės, t.y. nugaruos truputį skysčio.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.
Dvi porcijos.
Aušrinė:
Atrodo nepaprastai skaniai, na ir žinoma, ganėtinai nuodėmingai. Turiu...
Pollo alla parmigiana - vištiena su sūriu itališkai
Dr. Patricia Marie:
Norite nusipirkti inkstą, kūno organus ar norite parduoti savo
inksta...
Tzatziki
moulin.lt:
Gavau naminės triušienos ir naršau per visus receptus, nes norisi paga...
Triušiena garstyčių padaže
Stedateptensaive:
Plus, not all the singles listed are interested in a casual relationsh...
Triušiena garstyčių padaže
juodasisalksnis.lt:
Pats geriausias maistas šaltuoju metų sezonu. Mėgstu valgyti įsisupusi...
Čili troškinys
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Ačiū Audriau už receptuką. Jei jau man skyriai šį receptą tai būtinai reiks ir išbandyti. Dar pamiršai paminėti kad į savo makaronus įdedu pasaldinto pomidorų padažo arba trintų pomidorų padažo (((-;