Kai iš Latvijos grįžtu į Lietuvą stengiuosi lauktuvėms nusipirkti šokoladinių Laimos triufelių. Nežinau kodėl, bet jie labai skanūs, o Lietuvoj jų neteko matyti. Tai buvo, viena iš priežasčių, dėl ko nusprendžiau padaryti naminių triufelių.
Internete daug triufelių receptų, ir visi jie skiriasi. Vieni deda, sviesto, riešutų kremo, kondensuoto pieno, džiuvėsių, pila likerio, romo ar viskio. Triufelį padengia taip pat įvairiai — kakava, pienišku šokoladu, druska ar čili milteliais. Tai iš viso šito, atsirinkau, kas man patinka, ir dariau triufelius. Receptas paprastas, ingridientų nedaug, tačiau darbo yra 🙂 Sunkiausia suformuoti triufelį, bei nesuvalgyti visko bedarant 🙂 Ir dar, tai pirmasis desertas 🙂
- 200 gr. grietinėlės;
- 400 gr. labai juodo šokolado (70 proc. kakavos);
- paprastos kakavos.
Pirmiausia pakaitinam, bet neužvirinam, grietinėlę. Puodą nuimame nuo ugnies, ir į grietinėlę sudedam plytelėm sulaužytą šokoladą. Viską maišom maišom maišom, kol gaunam vienalytę masę. Šia masę reikia pora valandų palaikyti šaldytuve, kad sustingtų.
![]()
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Po poros valandų prasideda didysis žaidimas su saldainiu darymu. Šokoladas, greit lydosi rankose, todėl reikia suktis, ir greitai sukti saldainius:) Suformuotą saldainį dedame į kakavą ir lengvai pavoliojame joje. kakava greit prikibs prie šokolado - gausis gražus triufelis. Dedame į lėkštę ar dėžutę, ir dar dedame į šaldytuvą.
![]()
Norėdami pamatyti didesnes nuotraukas — spauskite ant jų.Gausime 70 skanių, rankų darbo triufelių.
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
O kaip skaniai atrodo! Mmm, desertai… :>
sunkiausia tikrai yra nesuvalgyti bedarant — tokia bėda mane ištiko prieš porą savaičių, ir į svečius nusivežiau tik pusę ketinto kiekio, vajei!
ha 🙂 o aš tai numanydamas iš kart dariau daugiau nei pusę kilogramo 🙂
Tesingas receptas — aš pati dar visad abrikosą mirkytą degtinėje įdedu. Dar daugiau žaidimo, bet kaip skanu…
Ooo… aaa… niam niam… atrodo puikiai, puikiau ir puikiausiai, ranka į nuotraukas tieisog pati tiesias :)) Groožis! 🙂
Na, as dariau dar su sviestu ir isejo tokie ‘parduotuviniai’ . tik reikia,kad butu kuo riebesnis, nes jie ir taip rankose tirpsta.
beje, dariau pacius triufelius su mediniais saukstais dviem(mazdaug kaip spurgas daro) . iseina pailgi tokie, bet bile ant ranku nelimpa :))
Šokolade jau būna sviesto, todėl turėjo riebiai gautis 🙂
O aš kitą kart kai darysiu, tai mėginsiu daryti su ledukų forma, pažiūrėsiu kaip tada gausis.
Norėjau paklausti, ar triufeliai labai ištęžta, jei ilgėliau nelaikomi šaldytuve?
Jie bus minkšti, bet neištiš, formos irgi nepraras, jei aušku nebus šildomi:)
Palikite komantarą čia…Idekit truoutuka druskos apie puse arbatinio saukstelio dar labiau paryskins sokolado skoni
Kaip manot, ką reikėtų pridėti, kad triufelis gautųsi šiek tiek švelnesnis? Turiu galvoje maždaug kažką panašaus kaip šiek tiek pienišką šokoladą 🙂 Žinau, kad keistai skamba, šie triufeliai tokie smagūs, bet aš nepratusi valgyti gryno šokolado, todėl norėčiau jo švelnesnio 🙂 ar tiesiog naudoti šokoladą su mažesniu procentu kakavos?
aha ir gal kokia plytelė pieniško šokolado 🙂
O jei dedame tokius priedus, kaip tarkuotos apelsinų žievelės, čili — kada juos dėti? Į masę?
Taip, į masę. Aš gaminau su apelsinais, tobulai išėjo 🙂