Užtruks — 15 min.
Šitas jums patiks 🙂
Žiūriu aš serialą Dexter. Veiksmas ten vyksta Majamyje (Miami), kuriame dauguma gyventojų kalba ispaniškai. Meksikietiška kubietiška dvasia, akcentas ir aišku maistas. Nors aš nesu aštraus maisto mėgėjas, bet meksikiečių maistas man patinka, taip kaip ir tekila. Quesadilla — tai tortilija su sūriu, ir žinoma su kitais visais įmanomais priedais. Labai tinka kaip užkandis ar pagrindinis patiekalas. Galima daryti labai aštrų arba vos aštrų. Būtinai valgyti su salsa arba guacamole padažu. Skonis ypatingai atsiskleidžia užsigeriant tekila arba Corona ir klausant Buena Vista Social Club.
- 6 miltinių tortilijų (tortilla);
- 300 gr. vištienos filė;
- svogūnas;
- paprika;
- jelapeno pipiro;
- 300gr. tarkuoto sūrio.
Supjaustom kubeliais vištieną ir pakepam ant trupučio aliejaus arba sviesto. Nepamirštam druskos, pipirų ir kitų prieskonių (pvz. paprikos miltelių).
Supjaustytą svogūną ir papriką taip pat pakepam ant sviesto.
O dabar įdomiausia dalis 🙂
Į keptuvę įpilam truputį aliejaus arba sviesto. Dedam tortiliją. Pakepam vieną pusę ~10 sekundžių, kitą irgi, vėl apverčiam. Netrukus tortilija pradės pūstis. Išimam iš keptuvės, keptuvę vėl sutepam sviestu ar aliejum, dedam naują tortiliją. Ją vėl pavartome, kai ji pradės pūstis dar kartą apverčiam ir dedam įdarą: pradedam nuo paprikos ir svogūnų, po to uždedam vištos bei marinuotų jelapeno griežinėlių. Viską užbarstome sūrių.Sūrio nereikia gailėti, bet stengtis nedėti ant pačio tortilijos krašto. Ant viršaus dedame prieš tai pakeptą tortiliją ir prispaudžiame lopetėle. Svarbu nesudeginti ir neperkepinti apatinės tortilijos, todėl gali prireikti sumažinti karštį. Sūris netrukus pradės lydytis. Tada atsargiai reikia apversti quesadilla. Jei nieks neišbyrėjo — reiškia jums pasisekė 🙂 Dar truputį pakaitinam ir dedam į lėkštę. Padaliname į keturias dalis, patepam guacamole padažu ir skanaujame. Labai skanu.
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Tik klausimas kam reikia keptuvę sutepti ir vienas tortilijas apkepti? Juk parduotuvėje parduodamos tortilijos jau buna pilnai paruoštos naudojimui. Mes bent jau kai darom quesadilla’s, tai iš karto ant tortilijų dedam įdarą, uždengiam kita tortilija ir į sausą keptuvę dedam paspausdami kad suliptų abi tortilijos. Tai vienas mėgstamesnių valgių mūsų šeimoj 🙂
Kad būtų skaniau 🙂 parduodamos tortilijos būna pusžalės. Būtų galima kepti ir be riebalų, bet tada tortilija bus sausa ir nebus skani. Svarbiausia darant quesadillas neperdziointi tortilijų. Beto, pakepus abi tortilijas quesadilla bus karšta, o ne šaltas užkandis.
puikiai atrodo. sumąstysiu kokį nors vegetarianską įdarą ir išmėginsiu.
beje beje — žavus puslapis .) tik ką džiugiai atradau.
Ačiū. Vietoj vištienos galima dėti krevetes. O jei norit vegetarškų, tai tiks ir alyvuogės, ir pomidorai, ir grybai, ir avokadas, ir jaunos cukinijos — labai daug kas 🙂
hmmm kiekvienas turi savo nuomonę skonio klausimais 🙂 Mums patinka traškia plutele tortilijos su karštu įdaru. O papildomo aliejaus tikrai galima išvengti 😉
svarbu neperdžiovinti tortilijų. Biški sviesto galima 🙂
Labai nuostabus receptas! {: tik norėčiau pataisyti, ispanų kalboje dvi l raidės reiškia j. tad reikia tarti ne kesadila, o kesadija {{{:
žinosiu :)ačiū
Išbandžiau, tikrai skanu. Bet man nepasisekė, nes vieną kartą įdaras išbyrėjo. 😀 Tad ketinantiems gaminti kesadilijas siūlau Beatos būdą, kaip galima sulenkti tortilijos puselę į gražų trikampėlį, įdėti įdaro ir tik tada kepti