Užtruks — 15 min
Ar jūs žinote, kad visi makronai, tiksliau jų formos turi savo pavadinimus? Ir netik spagečiai ar vermišeliai, bet ir kriauklytės, sraigteliai, kaspinėliai ir t.t. Ir aišku visi itališki 🙂 Kadangi makaronai kilę iš Italijos, o vienus juos valgyti nėra skanu, tai italai yra prikurę įvairių padažų, vienas iš jų carbonara. Labai populiarus ne tik Italijoj bet ir Lietuvoj. Gaminamas iš kiaušinių ir parmezano. Tiktai. Jokios grietinėlės 🙂 Kalbant apie makaronus dar reikia paminėti, kad makaronai turi būti nepervirę tvirti, bet ne kieti — al dente. Ši kart norėjosi ir kitokių negu spagečių makaronų. Taigi tagliatelle su carbonara ir cukinijom.
Cukinijos gali ir nebūti, bet ji čia labai tinka. Aš kaip tik turguj nusipirkau mažų saldžių lietuviškų cukinijų. Pjaustyt cukiniją labai patogu su skutuku — gaunasi vienodi ploni griežinėliai.
- Makaronų tagliatelle;
- kiaulienos šoninė;
- 2 kiaušiniai;
- tarkuotas parmezanas (Džiugo);
- 1 svogūnas;
- 3 česnako skiltelės;
Uždedam virti vandenį, kuriame virsime makaronus. Pasūdom. Kiaulienos šoninę, plonai pjaustytą, pakepam ir gerai paskrudinam. Jei vanduo užvirė, dedam makaronus ir verdam, bet neperverdam (makaronai turi būti al dente).
Pakepam svogūną, česnaką kol gražiai paruduos, dedame cukiniją, druską, pipirų ir viską troškinam, kol išverda makaronai.
Makaronus nusunkiam, ir ant jų dedam mėsą ir daržoves. Greit suplakam du kiaušinius su tarkuotu sūriu ir viską pilam ant makaronų, greitai maišome su mediniu šaukštu arba lopetėle. Nuo makaronų karščio padažas sutirštės. Šis paskutinis etapas vyksta puodą nukėlus nuo ugnies. Dedam į lėkštę, pabarstome tarkuotu parmezanu.
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
kvailas klausimas: “ar zinote”? Visi save gerbiantys maisto myletojai tai zino. ir dar daugiau zino.
beje Dziugas NERA parmezanas, o tik parmezano TIPO suris.
Kam kvailas, o kam ne kvailas. Smagu, kad žinai 🙂
Žinoma Džiugas nėra tikrasis Parmigiano-Reggiano. Bet gaminamas jis taip pat, tik aišku ne Italijoj, o Lietuvoj.
[…] bloge radau tik vieną itališką receptą pasta ala carbonara, bet dabar bus dar daugiau Ir šiandien, kaip ir žadėjau prieš atostogas — […]
Itališka carbonara yra gaminama iš kiaulienos pagurklio lašiakų, o ne iš šoninės, ir ne su parmezanu, o su avies sūriu. Ir nei jokių svogūnų, česnakų ar tt..
Ar buvai Italijoj? Jei taip kiek skirtingų carbonarų valgei? 🙂
ieskojau sito blogo kadangi issisemiau gamindamas seimai maista, o bloga buvau kazkada atrades, gal pries pora metu trumpam, bet liko prisiminimai…
taciau ne apie tai — ar carbonarai vartojami cieli kiausai ar tik trynys. mano teorines zinios buvo tik apie tryni.
Esu matęs gaminamų ir taip ir taip. Bet Italijoj daug daugiau kartų esu valgęs Carbonara, kurioje matėsi tiek trynys tiek baltymas .
Man atrodo skanu imaisyti cukinijos. Bet teisingumo delei reikia pasakyti, kad nepamineta visai visai esmine carbonaros dalis — pipirai! Juk del ju juodumo pasta ir buvo pavadinta carbonara (carbone it. reiskia anglis). O del kiauso, cia maciau diskusija, ar visa, ar tik tryni, mano garbusis sutuoktinis is pacios Italijos sirdies patikino, kad teoriskai reikia deti tik tryni , Bet mes tai naudojam visa kiausini ir pakepam, nes mums tasus nepatinka. Bet man tai atrodo visai skanu cia, tik ne carbonara tai jau tikrai 🙂