Keptas naminis varškės sūris

IMGP9637_15_1

Žinot dėl ko man patin­ka varš­kės sūris? O dėl to, kad jis labai uni­ver­sa­lus. Su juo gali­ma dary­ti papras­tus sumuš­ti­nius, gali­ma val­gy­ti vie­ną ar su alu­mi, vynu, džio­vin­ti, gali­ma kep­ti orkai­tėj arba kep­tu­vėj. Beje, ar esat ban­dę varš­kės sūrį val­gy­ti su medu­mi? Labai ska­nu, labai lietuviška.

Kep­tas varš­kės sūris labai tin­ka pus­ry­čiams, kai appa­ras­ta kiau­ši­nie­nė ar deš­re­lės yra atsi­bo­du­sios, arba leng­vai grei­tai vaka­rie­nei. Šitaip kep­tą sūrį daro mano mama, darė jos mama, matyt ir jos mama ir t.t.  senas, kai­miš­kas patie­ka­las. Labai ska­nus ir sotus 🙂

  • ~300 gr. varš­kės sūrio;
  • 3–4 kiau­ši­niai;
  • 100 gr. grietinės;
  • žiups­ne­lis kmynų;
  • žino­ma — čiobrelis.

Varš­kės sūrį rei­kia supjaus­ty­ti rie­ke­lė­mis. Išplak­ti kiaušinius.

IMGP9626_4 IMGP9629_7

Į pla­ki­nį įdė­ti drus­kos, pipi­rų, kito­kių prie­sko­nių pagal sko­nį. Įkai­tin­ti kep­tu­vę su tru­pu­čiu svies­to ar alie­jaus. Į kep­tu­vę sudė­ti sūrį ir pakep­ti pusę minu­tės, užpil­ti plak­tą kiaušinį.

IMGP9630_8 IMGP9632_10 IMGP9634_12

Kep­ti kaip kiau­ši­nie­nę — pakep­ti vie­ną pusę, apvers­ti, pakep­ti kitą pusę. Nesu­de­gin­ti ir neper­kep­ti 🙂 Jau kai mato­te, kad kiau­ši­niai iške­pė, sūris apsi­ly­dė, suma­ži­nam ugnį ir deda­me grie­ti­nę. Palau­kia­me, pamai­šo­me, kol grie­ti­nė išsilydo.

IMGP9635_13 IMGP9636_14

Svar­bu, kad grie­ti­nė neper­kais­tų. Kol tirps­ta grie­ti­nė, užte­pam svies­tu porą bato­no riekelių.

Por­ci­ja dviems.

Komentarai

Atsakymų į “Keptas naminis varškės sūris”: 13

  1. Jolanta

    Na, tokio patie­ka­lo dar nete­ko ragau­ti, bet skam­ba vilio­jan­čiai 🙂 pus­ry­čiams tik­rai išban­dy­siu 🙂 ir, beje, svei­ki­nu pra­dė­jus savo blo­g’ą. Lin­kiu nepri­stig­ti idėjų!

    1. Ačiū Jolan­ta 🙂 papa­sa­kok kaip seksis 🙂

      1. Jolanta

        Tai­gis, išban­džiau šį recep­tu­ką ir tik­rai labai pati­ko 🙂 tie­sa, turiu pri­si­pa­žin­ti, kad nukry­pau nuo recep­to ir patie­ka­lą papil­džiau kep­tos kala­ku­tie­nos gaba­liu­kais, bet gavo­si laaabai ska­niai. O kitą kar­tą dariau su kep­tais pomi­do­rais — irgi super. Manau, kad tai uni­ver­sa­lūs pus­ry­čiai, kuriuos kiek­vie­ną kar­tą gali­ma paruoš­ti vis kitaip 🙂

        1. pame­gin­siu ir aš ką nors įdėti 🙂

  2. aš va tokį varian­tą nese­niai atra­dau 😛 labai patiko.

    1. čia? 🙂 ar kur kitur?

  3. Esu val­gęs varš­kės sūrį kep­tą orkai­tė­je ir ištrin­tą prie­sko­niais, tai sko­nis buvo pasa­kiš­kas, pui­ki užkan­da prie alaus ar vyno. Kep­tas varš­kės sūris turi savo spe­ci­fi­nį ski­nį kuris man labai patin­ka. Esu tik­ras Aud­riau kad ir tavo recep­tas tik­rai geras. Pasi­tai­kius pro­gai būti­nai išbandysiu (;

  4. Ką tik sukir­tom šitą vaka­rie­nei 🙂 Labai skanu!

    1. o mes daž­niau­siai val­gom šį patie­ka­lą pusryčiams 🙂

      1. Jo, sutin­ku, kad pus­ry­čiams gal ir labiau tin­ka. Bet kaž­kaip žiū­ri­nė­jau, ką paga­mint vaka­rie­nei, pama­čiau šitą recep­tą ir pagal­vo­jau — o kodėl ne? 🙂 Be to, kaž­kaip mano šei­my­na nepra­tus pus­ry­čiams rim­tai valgyt…

        1. na taip, čia toks rim­tes­nis patie­ka­las, riebus

  5. o čia kiek porcijų?

  6. Now I’m like, well duh! Tru­ly thunk­fal for your help.

Komentuoti: Audrius Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.