Žinot dėl ko man patinka varškės sūris? O dėl to, kad jis labai universalus. Su juo galima daryti paprastus sumuštinius, galima valgyti vieną ar su alumi, vynu, džiovinti, galima kepti orkaitėj arba keptuvėj. Beje, ar esat bandę varškės sūrį valgyti su medumi? Labai skanu, labai lietuviška.
Keptas varškės sūris labai tinka pusryčiams, kai apparasta kiaušinienė ar dešrelės yra atsibodusios, arba lengvai greitai vakarienei. Šitaip keptą sūrį daro mano mama, darė jos mama, matyt ir jos mama ir t.t. senas, kaimiškas patiekalas. Labai skanus ir sotus 🙂
- ~300 gr. varškės sūrio;
- 3–4 kiaušiniai;
- 100 gr. grietinės;
- žiupsnelis kmynų;
- žinoma — čiobrelis.
Varškės sūrį reikia supjaustyti riekelėmis. Išplakti kiaušinius.
Į plakinį įdėti druskos, pipirų, kitokių prieskonių pagal skonį. Įkaitinti keptuvę su trupučiu sviesto ar aliejaus. Į keptuvę sudėti sūrį ir pakepti pusę minutės, užpilti plaktą kiaušinį.
Kepti kaip kiaušinienę — pakepti vieną pusę, apversti, pakepti kitą pusę. Nesudeginti ir neperkepti 🙂 Jau kai matote, kad kiaušiniai iškepė, sūris apsilydė, sumažinam ugnį ir dedame grietinę. Palaukiame, pamaišome, kol grietinė išsilydo.
Svarbu, kad grietinė neperkaistų. Kol tirpsta grietinė, užtepam sviestu porą batono riekelių.
Porcija dviems.
pospichal:
Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sa...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Juozapas:
Aš asmeniškai mėgstu grikių košią, girdėjau iš ne vieno šaltinio, kad ...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
strnadova hana:
Dobrý den, potřebujete naléhavou půjčku od paní Strnadové Hany, je to ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Na, tokio patiekalo dar neteko ragauti, bet skamba viliojančiai 🙂 pusryčiams tikrai išbandysiu 🙂 ir, beje, sveikinu pradėjus savo blog’ą. Linkiu nepristigti idėjų!
Ačiū Jolanta 🙂 papasakok kaip seksis 🙂
Taigis, išbandžiau šį receptuką ir tikrai labai patiko 🙂 tiesa, turiu prisipažinti, kad nukrypau nuo recepto ir patiekalą papildžiau keptos kalakutienos gabaliukais, bet gavosi laaabai skaniai. O kitą kartą dariau su keptais pomidorais — irgi super. Manau, kad tai universalūs pusryčiai, kuriuos kiekvieną kartą galima paruošti vis kitaip 🙂
pameginsiu ir aš ką nors įdėti 🙂
aš va tokį variantą neseniai atradau 😛 labai patiko.
čia? 🙂 ar kur kitur?
Esu valgęs varškės sūrį keptą orkaitėje ir ištrintą prieskoniais, tai skonis buvo pasakiškas, puiki užkanda prie alaus ar vyno. Keptas varškės sūris turi savo specifinį skinį kuris man labai patinka. Esu tikras Audriau kad ir tavo receptas tikrai geras. Pasitaikius progai būtinai išbandysiu (;
Ką tik sukirtom šitą vakarienei 🙂 Labai skanu!
o mes dažniausiai valgom šį patiekalą pusryčiams 🙂
Jo, sutinku, kad pusryčiams gal ir labiau tinka. Bet kažkaip žiūrinėjau, ką pagamint vakarienei, pamačiau šitą receptą ir pagalvojau — o kodėl ne? 🙂 Be to, kažkaip mano šeimyna nepratus pusryčiams rimtai valgyt…
na taip, čia toks rimtesnis patiekalas, riebus
o čia kiek porcijų?
Now I’m like, well duh! Truly thunkfal for your help.