Užtruks — 15–20 min
Strogonovas arba befstrogenas senas klasikinis patiekalas. Galima rasti keikvienam restorane ar valgykloj. Žinoma, būna tokių bajerių, kad meniu galima rasti ir kiaulienos befstrogeno 🙂 Strogonovas gaminamas iš jautienos. Galima naudoti menties arba kumpio mėsą, aišku tiks ir nugarinė arba išpjova. Mentis arba kumpis pigesni, tačiau mėsa kietesnė negu nugarinės, bet skonis išraiškingesnis — t.y. labiau jautieniškas 🙂 Perkant jautieną reikia žiūrėti, kad mėsa nebūtų seno gyvulio. O atskirti galima pagal raumenų skaidulas — jos neturi būti stambios, nes jei skaidulos stambios — mėsa seno stipraus buliaus ir bus keita. Aišku visas plėves reikia stengtis išpjaustyti, kad jos nesiveltų burnoj.Taigi gaminam befstrogeną:
- 300 gr. jautienos;
- 1 svogūnas;
- 100 gr. pievagrybių;
- 200 gr. grietinėlės;
- druskos;
- pipirų;
- citrinos.
Pirmiausia supjaustome jautieną. Aš pjausčiau mažais kepsneliais, galima juostelėm, kubeliai. Kaitinam keptuvę su sviestu, ir porcijomis dedame mėsą. Porcijomis, nes taip bus lengviau pakepti ir paskrudinti mėsą.
Strogonovo skonis ir atsiranda iš jautienos paskrudimo, todėl tik nesugalvokite po mėsos kepimo pakeisti keptuvę arba ją išplauti 🙂 Taigi mėsą sudedame, pabarstome druska, paskrudinam iš vienos pusės, po to iš kitos, ją išimam ir dedam naują porciją. Jei strogonovą valgysite su makaronais, tai pats laikas jau būtų juos dėti į verdantį vandenį, nes po 10 min patiekalas bus baigtas 🙂
Paruošus mėsą, kepsime smulkintą svogūną. Jei riebaliukų liko nuo mėsos — gerai, jei ne — dedam sviesto, arba aliejaus. Pakepam svoguną, kol gražiai paruduos. Iškepusius svogūnus sudedam prie mėsos. Į keptuvę dedam riebalų ir kepam pjaustytus grybus (4–5 min), nepamirštam pagrandyt keptuvę, jei joje liko mėsos priekepų 🙂
Pilame trečdalį puodelio vandens (gali būti ir vynas) ir troškiname, kol nugaruos maždaug pusė vandens. Pilame grietinėlę, įspaudžiame kelis lašiukus citrinos sulčių. Sudedam svogūnus ir mėsa, druskos ir pipirų pagal skonį, ir dar viską pakaitinam, svarbu, kad neužvirtų. Valgome su kietai virtais makaronais, bulvėm ar bulvių koše.
Dvi porcijos.
Maria Leydi:
SVEIKI ATVYK:: PASKOLA RIMTŲ IR Sąžiningų asmenų internetu.
Paskolos ...
Aromatinga kava namų sąlygomis
Kimberly Florian Dekow:
Você tem um fabuloso blog de graças. Kimberly Florian Dekow...
Kepti šonkauliukai
Skruzdėlynas:
Kažkaip labai pasigendu saldumynų tarp jūsų receptų...
Kiauliena su svogūnų laiškais rytietiškai
AdamChurb:
http://akc...
Triušiena garstyčių padaže
Dalija:
Labai skanu, man perlines kruopos super, fantastika, O DEL MIRKALO, TA...
Perlinių kruopų košė su mirkalu
Paremkite ‘Ką Suvalgyti?’ aplankydami rėmėjo hipster.lt puslapį!
5% nuolaida Jums su kodu „kasuvalgyti.lt“
Atrodo puikiai, esu tikras kad ir skonis puikus 🙂
o taip 🙂
[…] Kumpis labiau tinkamas, troškinimui, supjaustytas ar gerai išmuštas, pvz. befstroganui.Bet, kaip paaiškėjo, ir kepsniui kumpis tiko Nugarinė ar išpjova tiktų dar […]
sus didziausiu susizavejimu skaitau receptus. labai labai viskas saunu :)))) nuosirdus sveikinimjai del tokio puikaus tinklarascio :)))))
p.s. su tuo befstrogenu esu macius net toki kurioza, jog kazkokioj visai padorioj maitinimo istaigoj buvo uzrasas:
“dienos pietus: kiaulienos befstrogenas” :)))) net ne stroganovas,o tiesiai — befstrogenas :DDD buvo ir pikta , kaip niekam neidomu ka jie valgo, nes visokie “cili” valdo, kuriame maistas prie maisto negulejes ir juokinga, nes zmones net nesikuklina demonstruoti savo neisprusimo..
ačiū 🙂
Aš taip pat skaitau su didžiausiu susižavėjimu, vis laukiu naujovių ir vis šį bei tą išbandau. Kadangi dar tik atrandu gaminimo džiaugsmą, labai dėkoju Autoriui už praktiškus ir paprastus patarimus bei puikias idėjas.
Labai labai ačiū 🙂
Mėsą reikia paskrudinti virtuvėje porcijomis tam, kad ji neišskirtų sulčių — priešingu atveju taps guminė
taip, taip, visiškai teisingai 🙂
O kodel svarbu, kad grietinele neuzvirtu?
Kad nesutrauktų baltymų.